top of page

Nieuwe nutsleidingen voor Stationsstraat en omgevingOVERIJSE - Op 23 april 2024 start Fluvius met de aanleg van nutsleidingen in de Stationsstraat en omgeving. Het oude systeem verdwijnt en de nieuwe elektriciteitsleidingen worden langs beide kanten van de straat in het voetpad geplaatst.

De huidige leidingen zijn verouderd, voldoen daardoor niet meer aan de huidige vraag, en kunnen bij een mogelijke panne ook niet meer hersteld worden. 'De werken zijn daarnaast ook nodig als voorbereiding op de geplande werken in het park Groothuys, de groene zone tussen de Stationsstraat en de J. Bt. Dekeyserstraat', laat de gemeente weten. 'Bij deze werken zullen de voetpaden binnen deze zone ook vernieuwd worden. De werken zullen later dit jaar uitgevoerd worden, maar een exacte timing is nog niet bekend'.

Bij deze planning moet rekening worden gehouden met de weersomstandigheden. Van 23 april tot en met 26 april werkt men aan het voetpad aan de even kant van de Stationsstraat tussen de Waversesteenweg en de Gebr. Danhieuxstraat. Voorts aan 1 kant van de rijweg in de Gebr. Danhieuxstraat, richting Heuvelstraat tot aan de pastoriemuur. Van 29 april 2024 tot en met 2 mei 2024 werkt men aan het voetpad aan de oneven kant van de Stationstraat tussen de Waversesteenweg en de Gebr. Danhieuxstraat en verder tot aan de post


Bereikbaarheid

De Stationsstraat (bovenste deel) en de Gebr. Danhieuxstraat (deel van de post) zullen op werkdagen van 7 uur tot en met 17 uur afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Na de werkuren is gemotoriseerd verkeer toegelaten. Het onderste deel van de Stationsstraat blijft open voor doorgaand verkeer richting Heuvelstraat en Borchthof. De toegang tot handelszaken en woningen zal tijdens de werken ook af en toe voor voetgangers onderbroken zijn, omdat de werken op het voetpad gebeuren. Deze hinder wordt beperkt tot wanneer het echt nodig is. Er worden ook brugjes gezet zodat de toegang toch mogelijk blijft. Ook te voet en met de fiets moet je rekening houden met wat hinder. Omdat er beurtelings wordt gewerkt, zal één kant wel altijd toegankelijk zijn. 'Loop of fiets in geen geval tussen de machines en vrachtwagens, want dat kan erg gevaarlijk zijn voor jezelf en anderen', waarschuwt de gemeente nog.


Foto's © Michel Van Mullem
221 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page