top of page

Nieuwe folder met stratenplan 'Tour Elentrik'OVERIJSE - Om en rond Overijse werden er heel wat nuts- en elektriciteitskasten omgetoverd tot ware kunstwerkjes. Dit is het werk van heel wat lokale kunstenaars.

Cultuurschepen Leo Van den Wijngaert (OV2002/N-VA) (foto): 'Elektriciteitskasten die bespoten zijn met graffiti of beplakt zijn met affiches, zijn vaak een doorn in het oog. Daarom zijn wij met de dienst programmatie en Den Blank een jaar geleden gestart met een project, om samen met lokale en professionele street art kunstenaars en Treepack een veertigtal kasten te herwerken tot echte kunstwerkjes.Daarnaast kregen in Overijse een aantal muren van gebouwen een knappe kunstlaag, ontworpen door professionele kunstenaars. Men kreeg vrije keuze wat de invulling betrof maar de uitwerking moest wel passen in het thema lokale fauna en flora' .

Naar aanleiding van het nieuw toeristisch seizoen werd er een folder gemaakt met een kaart van Overijse waarop alle plaatsen van de kunstwerkjes staan aangeduid. Je kan deze folder verkrijgen in het CC Den Blank of in het bezoekerscentrum “Dru!f” of online overijse.streetartcities.com waar je ook een gratis app kan downloaden. Deze grootse openlucht kunstroute “Tour Elentrik “ in Overijse, kan je het hele jaar gratis bewonderen.13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page