top of page

Nieuw sportief evenement in aantocht: de allereerste Druivenmarathon!



DRUIVENSTREEK - Op zaterdag 24 en zondag 25 februari verschijnt er een nieuw sportief evenement op de kalender in onze regio: de Druivenmarathon en de Druivenstreek Walk!

De gemeentes Overijse, Huldenberg en Tervuren slaan de handen in elkaar met organisator Sportevents, en stellen een weekend vol wandel- en loopplezier voor. Op zaterdag wordt er gewandeld, op zondag gaan de loopschoenen aan. Op zaterdag 24 februari kan je al wandelend de groenste hoekjes van de Druivenstreek ontdekken tijdens de Druivenstreek Walk. Je kiest uit 4 verschillende afstanden: 10,16, 23 of 33 km.

Zondag is het dan aan de renners. Naast een marathon (42km) kan je ook meedoen aan een heuse ultraloop van 60km, die werkelijk alle prachtige plekjes van de Druivenstreek laat zien. Daarnaast kan je ook kiezen uit routes van 10, 16, 23 en 33 kilometer. Het parcours van alle routes zijn uitdagend te noemen en zijn voor meer dan 75% onverhard. Uitgestrekte velden, technische holle wegen en bossen wisselen elkaar in tempo af. De routes gaan ook vlot naar omhoog en omlaag met een mooi aantal hoogtemeters en dat zullen lopers dan ook voelen aan de kuiten!


Bijna volgeboekt

Het pachthof Stroykens in Duisburg (Tervuren) zal dienst doen als eerste start- en finishlocatie. Schepen van sport van Tervuren Jan Trappeniers (CD&V): 'Met veel trots ontvangen we deze eerste editie in Pachthof Stroykens dat zich op een steenworp van Huldenberg en Overijse bevindt. Iedereen kan van hieruit onze prachtige streek verkennen. Met al onze heuvels zal het niet de snelste marathon worden, maar wel de mooiste.' Wens je deel te nemen, aarzel dan echt niet. Het aantal deelnemers is beperkt en inschrijven kan enkel online. Het is niet mogelijk om ter plaatse in te schrijven. Momenteel zijn er reeds 600 wandelaars en 1200 lopers ingeschreven.


Voor de wandeling kan je inschrijven via www.walking.be/druivenstreek-walk en voor de loopafstanden kan dat via www.trailrun.be/druiven-marathon. Een overzicht van de verkeersmaatregelen zijn terug te vinden op www.tervuren.be/druivenmarathon

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page