top of page

Nieuw ! Mountainbikeroute 'De 2 Valleien': aantrekkelijk, speels en uitdagend



OVERIJSE/HULDENBERG - Zonet werd een gloednieuwe en alvast pittige moutainbikeroute doorheen de heuvelachtige Druivenstreek is heel aantrekkelijk, met een speels en uitdagend karakter ingereden. 'Ideaal om je skills te verbeteren of gewoon om plezier te beleven', klinkt het.

En al wordt de regio al flink doorkruist toch wist men de route je langs een paar kuitenbijters te loodsen waaronder vele onverharde beklimmingen maar ook de legendarische Moskesstraat. Tussen de beklimmingen door liggen er mooie recuperatiestroken langsheen prachtige holle wegen, typerende hoogvlakten en weidse velden. Daarnaast zijn er meerdere technische afdalingen waar zowel de gemiddelde als de technisch-vaardige mountainbiker zich op kan uitleven. Aansluitend op de route is er in de Zuidflank van Overijse ook een technische zone waar ondermeer drop-offs in zijn verwerkt. Volgende routes zijn integraal bewegwijzerd met de gekende rode pijltjes (rode route), groene pijltjes, (groene route) of blauwe pijltjes (blauwe route). De kleur van de pijltjes heeft voor alle duidelijkheid niets met de moeilijkheid van de route te maken.


Rode lus - 23km

vertrekplaats: parking Begijnhofplein, Begijnhof, 3090 Overijse

hoogtemeters onverhard single tracks routeoverzicht

gpx

267m 55 % 19 %

Groene lus - 12km

vertrekplaats: parking Kerkplein Terlanen, Bollestraat 1, 3090 Overijse

hoogtemeters onverhard single tracks routeoverzicht

gpx

148m 66 % 16 %

Blauwe lus - 22km

vertrekplaats: parking kerk Sint-Agatha-Rode, Leuvensebaan 362, 3040 Huldenberg

hoogtemeters onverhard single tracks routeoverzicht

gpx

319m 60 % 26 %






Voor de geoefende mountainbikers kunnen de nieuwe rode, blauwe en groene lus ook gecombineerd worden tot een totale route van 57 kilometer. De vernieuwde route is in totaal zo maar liefst 24 kilometer langer dan de 'oude' route en bevat meer dan 34 kilometer aan onverharde paden. Typisch voor een route in onze Druivenstreek is ook dat er heel wat uitdagende hellingen en technische single-tracks in verwerkt zitten. Dit maakt dat de route een ware speeltuin wordt voor mountainbikers uit de wijde omgeving.

Het bestaande mountainbikeparcours 'de twee valleien' in Overijse en Huldenberg is sinds de jaren ’90 een gevestigde waarde. Het was één van de eerste permanente mountainbikeroutes in heel Vlaanderen. ,Na zoveel jaren dienst, was er een grote nood om de bestaande verouderde route te vernieuwen. Hiervoor werd samengewerkt tussen de gemeenten Overijse en Huldenberg, ANB, Sport Vlaanderen en de lokale wielerclubs.


Ingezonden foto's

47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page