top of page

Nieuw middeneiland met fiets- en voetgangersoversteek voor kruispunt Terhulpensesteenweg-Hertstraat

Bijgewerkt op: 18 dec. 2023OVERIJSE - Het kruispunt Terhulpensesteenweg (N253)-Hertstraat wordt begin volgend jaar aangepakt door Wegen & Verkeer. Zo komt er een nieuw middeneiland. Wie dacht dat er even een adempauze in de vele wegenwerken in Overijse kwam, vergist zich.

Op die Terhulpensesteenweg waar nogal wat automobilisten flink op het gas duwen, wordt een nieuw middeneiland aangebracht met een verlichte oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Het kruispunt wordt daardoor veiliger en overzichtelijker voor iedereen. De rijweg en de fietspaden binnen de werfzone krijgen ook een nieuwe laag asfalt met markeringen. De fietspaden worden licht aangepast naar de nieuwe situatie. Of dat alles een afremmend verkeer zal geven, is nog af te wachten.


Nieuwe verlichte oversteekplaats

Ook die bushalte vlakbij is een draak van een locatie. Je wordt er zowaar morsdood gereden. De bushaltes ‘Overijse Vossebeek’ krijgen in beide richtingen een bushalte met verhoogd perron zodat iedereen er vlot de bus kan nemen. De bushalte ter hoogte van de Vosseweg wordt verlegd naar het kruispunt met de Hertstraat. Beide bushaltes liggen dan tegenover elkaar. Klinkt hoopvol. In de toekomst stoppen de buslijnen 348, 54, R76 en X77 vlak bij de nieuwe verlichte oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Laten we hopen dat je daar dan een veilige wachtplek krijgt. Al deze plannen moeten tegen omstreeks 8 maart 2024 uitgevoerd zijn. De aannemer voert de aanpassingen in verschillende kleine fasen uit en zal tijdelijke verkeerslichten op de Terhulpensesteenweg plaatsen. Voetgangers en fietsers krijgen een aparte doorgang langs de werfzone. De buslijnen 348, 54, R76 en X77 kunnen vertraging ondervinden. De Lijn voorziet een tijdelijke bushalte buiten de werfzone. Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
Hertstraat afgesloten

Auto’s rijden om de beurt de werfzone voorbij met de hulp van tijdelijke verkeerslichten. De Hertstraat wordt tijdens de werken volledig afgesloten ter hoogte van de Terhulpensesteenweg. Het lokale verkeer rijdt om via de Nijvelsebaan. Hopelijk wordt het in de toekomst voor de kinderen uit Tombeek die met de fiets naar één van de scholen in Overijse gaan veel veiliger. Er wordt aangeraden om via de Hertstraat naar het centrum te rijden, zo kan je de smalle fietspaden op het laatste donkere stuk van de Waversesteenweg vermijden.


Foto's © Michel Van Mullem280 weergaven1 opmerking
bottom of page