top of page

Nieuw jaar, nieuw politiereglement voor Overijse en HoeilaartOVERIJSE/HOEILAART - Vanaf 1 januari 2023 geldt een nieuw algemeen zonaal politiereglement (AZP) in Hoeilaart en Overijse. De verschillende reglementen van de twee gemeentes werden samengebracht tot één reglement en geactualiseerd.

Op de gemeenteraad van dinsdag 20 december 2022 werd het nieuwe zonaal politiereglement goedgekeurd. Het oude dateerde van 2014 en was toe aan een actualisering.

Zo werd er meer structuur aangebracht in het reglement en kreeg elk artikelnummer een titel. Een aantal onderwerpen die in het reglement stonden, werden overgebracht naar de bijlagen (meer bepaald het reglement over de inzameling en het beheer van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen, het horecareglement HVZ en het evenementenreglement HVZ). De uren voor geluidsoverlast werden uniform gemaakt (van 22 tot 7 uur). De hoofdstukken ‘ingebruikname openbaar domein’, ‘ambulante activiteiten op openbare markten en op het openbaar domein’ en ‘kermisactiviteiten op openbare kermissen’ worden vervangen door gemeentelijke reglementen. Tot hier een paar aanpassingen.

Het complete reglement kan je raadplegen via

https://www.overijse.be/algemeen-zonaal-politiereglement-van-de-gemeente-overijse

115 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page