top of page

Nero's Muzikanten: van zeemanslied tot het aanstekelijke 'When I'm gone'DRUIVENFESTIVAL - Een nieuw seizoen bij Nero's Muzikanten wordt traditiegewijs ingezet met het Druivenfestival waar de muzikanten, onder begeleiding van Benoit Feuillen, het feestweekend opluisteren met enkele fraaie nummers. En ook dit jaar waren ze present. Op het grootste podium in het park dan nog.

Of deze plek dan wel de meest geschikte is? Het zal wel kicken zijn om zo eens groot en breed uit te pakken al kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat het gros van de geïnteresseerden in het genre wellicht eerder de voorkeur geven aan een locatie die geschikter is voor een zittend publiek. Pluspunt is natuurlijk dat dit voortreffelijk ensemble in het park voor iedereen kan en mag uitpakken. Dat de leek verbaast achterblijft na zo'n heugelijke kennismaking. Nero's Muzikanten zijn gewoon goed. En dat is niet steeds zo gewoon. Het is hard repeteren en flink dooorzetten.

Het concert van afgelopen zaterdag werd stemmig afgetrapt met een oud zeemanslied van de nieuwzeelandse walvisvaarders. The Wellerman was een graag geziene gast bij die walvisvaarders, zoals ze zelf zongen: 'Soon may the Wellerman come; To bring us sugar and tea and rum'. 'Geen suiker, thee en rum voor u vandaag, maar wel muziek, veel muziek', voegt presentatrice Ann Vanbiervliet er aan toe.


Wilde Westen

Daarna volgden 'Stuart Little 2 Main Theme' (Céline Dion) en 'Heal the world' (Michael Jackson). Er was een vleugje woest Wilde Westen, met de vrijgevochten hengst Spirit: 'Stallion of the Cimarron'. Vervolgens “nieuwe Freddy Mercury”, zijnde de zanger Michael Holbrook Penniman jr., die we beter kennen onder zijn artiestennaam Mika. Op de playlist de wereldhits We are golden, Grace Kelly en Lollipop.

Ook 'Always look on the Bright side' uit the life of Brian weerklonk voortreffelijk wat ook van Sofia, van de man van de zomerhits, Alvaro Soler kon worden gezegd. En dan was er 'Moana'. De avontuurlijke en dappere Polynesische opperhoofdsdochter Vaiana heeft één grote missie: de oceaan overzeilen om de eeuwenoude tradities in ere te herstellen en daardoor haar volk te redden. Op haar reis over de oceaan vindt Vaiana iets waar ze altijd al naar op zoek was: haar eigen identiteit. Hier kennen we haar als Vaiana, in de Verenigde Staten is haar oorspronkelijke naam… Moana.

Een streep folk dan. Aanstekelijke Cups verweefde Anna Kendrick in het folklied “When I’m gone” met de percussie van een kinderspel, een clapping game, namelijk the cup song.

Met het overbekende Muppet Show Theme en Thank you for the music als toegift werd het concert besloten. Zaterdag 19 november om 20 uur volgt het winterconcert van Nero's Muzikanten in GC Felix Sohie. Voor wie er maar niet genoeg van krijgen kan. En gelijk hebben ze, die Nero's fanaten.


(Foto's Michel Van Mullem)

40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page