top of page

'Nero in Muziek' en Wafelenbak voor jubileumjaar Nero/Sleen
HOEILAART - Hoeilaart baadt al het hele jaar in een heerlijke Nero-sfeer. Het jubileumjaar “75 jaar Nero – 100 jaar Marc Sleen” kleurde het Druivenfestival, stond garant voor een schitterende wandeling en nu zondag de jaarlijkse wafelenbak. In de lente van 2023 komt er zelf een toneelstuk, gebaseerd op het album 'De verschikkelijke tweeling'. Dorpsgenoot en componist, Willy Vervloet, werkte de hele zomer aan een muzikale vertaling van de figuren en albums van Marc Sleens Nero. Al die inspiratie werd vertaald naar en melodieuze creatie en samengebracht in een aperitiefconcert dat tevens fungeert als wereldpremière van deze unieke composities.Willy Vervloet

(piano) componeerde in 2000, voor toneelgroep TROS, de musical ‘Keizer Karel’. Voor ‘Felix, de musical’ schreef hij Felix’ ragtime, de trompetsolo voor de bruidsmarch, het reisthema en de volksdansen. Hij werkte ook mee aan 'ik was 14 in 14’ , de Hoeilaartse gedichtenwedstrijden, Hoeilaartse melodieën in concert 1, 2 en 3 en de 7 edities van "Hoeilanders zingen Kerstmis”.


Hildegard De Buck

Samen met zangeres, Hildegard De Buck, bracht hij in 2015 een CD uit met nieuwe muziek ook bekende Nederlandstalige gedichten. Vakmanschap aan de piano en een ongelooflijk origineel klankenpallet, dat is wat Willy in overvloed aanbiedt. Wie verrast wil worden, is zondag op de afspraak.

Na het apertiiefconcert organiseren de Nero Kwieten ook de jaarlijkse grote wafelenbak. Wi u een kort voorsmaakje, surf dan naar www.hoeilander.be. Inkom €10 (aperitief inbegrepen) - Tickets GC Felix Sohie (online felixsohie.be)

Organisatie: “Plezant & Interessant (Davidsfonds Hoeilaart)”, Hoeilander.be en de dienst Vrije Tijd.


Wafelenbak

Apertiefconcert 6 november 2022 – 11 uur – GC Felix Sohie Hoeilaart

Na dit aperitiefconcert kan je meteen aansluiten bij de (intussen) jaarlijkse traditionele wafelenbak 06/11/2022 14:00 to 17:00 in GC Felix Sohie, Gemeenteplein 39, in Hoeilaart

Contact: cultuur@hoeilaart.be - 02 657 05 04

Aan het gemeenschapscentrum Felix Sohie in Hoeilaart wordt op zondag 6 november vanaf 14 uur de Nero-wafelenbak georganiseerd. De eerste editie kwam er na de afscheidsplechtigheid van Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero.Sleen overleed in 2016 en na de begrafenis werden alle Hoeilanders getrakteerd op een wafel, naar analogie met de stripverhalen van Nero die telkens afgesloten werden met een wafelenbak. Een initiatief dat sindsdien jaarlijks wordt hernomen.


Org. Nero en Co ism Stichting Marc Sleen47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page