top of page

Na het muzikaal aperitief het zinnenprikkelende buikdansen



DRUIVENFEESTEN - De gezamenlijke fanfares en harmoniën verzorgden weerom een feilloos aperitief voordat de zogenaamde Druivenstoet zich weer rond de kerk slingerde. Een feestendag met tradities ten top.

'Zij gelooft in mij', 'Grease', 'Footloose', Presley, Aznavour, 'Moulin Rouge', Gilbert & Sullivan, het was weer muziekfeest op het Luppeplein. Weliswaar soms sloom en aan pit ontbrekend, werd het toch een gesmaakt onderonsje al werd het publiek geen spriet schaduw gegund. De drankjes in soms weinig gevulde bekers terwijl je er vroeger aan een flesje kon lurken. De opwarming van de aarde had er voor naakte witte 'bomen' gezorgd. En het slot als vanouds: de kersverse Druivenambassadeur mocht de Druivenmars dirigeren. Enkele uren later liep de Druivenstoet er voorbij. Eerst de folkloristische dit jaar en pas dan die waar iedereen voor komt: de snoepjesregen, al kon je ook wel een zonnehoedje of ander hebbeding bemachtigen.


Jeugdbeweging


De halfnaakte dames waren zinnenprikkelend en voor het overige tel je elk jaar één wagen minder. In 2025 is het dus gedaan met de pret. Gelukkig dat er nog wat jeugdbeweging is. De uitslag laat zich dus raden... Beste Praalwagen: Chiro Jezus-Eik - 500 euro geschonken door de gemeente Overijse, Beste Ambiance: Chiro Sint-Martinus - 450 euro geschonken door de gemeente Overijse, Beste Thema-uitwerking: Scouts Overijse - 400 euro geschonken door de Raad Lokale Economie en Publieksprijs: Speelplein Overijse - 400 euro geschonken door EvenementO.












(Foto's Michel Van Mullem)




59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page