top of page

Na grandioos openingsconcert een aarzelende slotshowDRUIVENFEESTEN - Woensdagavond was het Begijnhof the place to be en nergens anders. Er zou ons een slotshow aangeboden worden waarvan we al een beetje op voorhand dachten: hoe gaat dat aflopen? Op de affiche stuk voor stuk steengoede artiesten al werden die in een aarzelende show gedropt waarbij de samenhang wat zoek was.

De slotshow Zingend Prikkelend startte om te beginnen al een half uur te laat. En dat voospelde weinig goeds. Later zou blijken dat zowat de hele avond om een regisseur schreeuwde. Openings- en slotshows, ze blijven een eeuwig zeer voor nogal wat druivenfeesten. Ofwel zijn ze zo goed als zoutloos en nauwelijks feestelijk. Ofwel werden ze kant-en-klaar uit het buitenland gehaald en bevatten ze een half uur durende openluchtact waarvoor je diep in de beugel moet.


Superlatieven

Zingend Prikkelend was erg goed bedoeld. Een big band zie je niet elke dag aan het werk en de Hoeilaartse Swing Shift Band is zowaar het beste dat in heinde en verre te koop is. Stoomboot werd terecht met nogal wat superlatieven aangekondigd maar kon zich moeilijk bewijzen binnen het keurslijf van de avond. Of om het simpel te stellen: hij was daar niet op zijn plaats. Zo'n talentvolle en vindingrijke verschijning geef je een compleet ander forum dan een slotavond met nogal wat ongeïnteresseerde toehoorders. Tiany is ook zo'n hemelhoog talent al verdiende zij ook beter dan deze onsamenhangende avond waarvan we vooral te weten kwamen dat alle optredende artiesten in de buurt van de presentator hadden gewoond. Onaangekondigd maar knap: de zangeres Erica die vaker met de Shift Band optrad en dat zag en hoorde je meteen. Hier zat het dus snor.


Platgedraaid

Afgerond werd qua zinnenprikkelend talent: het olijke duo Wim Soutaer en Charles Van Domburg zodat er toch nog wat ambiance ontstond. 'Les lacs du Connemara' vonden sommige toeschouwers er dan weer teveel aan want zo platgedraaid als wat. Na dit alles was er een korte lasershow die vanalles projecteerde op de Vuurmolen en die niemand op het Begijnhofplein kon zien en nog wat later barstte een DJ-set los van Nine 2 five. De feesten zitten er op. Het denkwerk voor de editie 2023 kan morgen beginnen. Een flinke evaluatie kan wonderen doen.

(Foto's © Michel Van Mullem)


Tiany (© Michel Van Mullem)


Erica (© Michel Van Mullem)


Stoomboot (© Michel Van Mullem)


Charles en Wim (© Michel Van Mullem)206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page