top of page

Na een onderbreking van 90 jaar weer Koningsschieting in TerlanenOVERIJSE/TERLANEN - Op zaterdag 10 september nemen ze in Terlanen, na een onderbreking van zeker 90 jaar, de draad terug op en is het feest. De dorpsraad en de verenigingen van Terlanen, in samenwerking met “Cultuur in je Buurt” van de gemeente Overijse, organiseren een eerste Koningsschieting!

De toeschouwers/inwoners kunnen gewoon gaan kijken maar ook zelf hun kans wagen om een pijl af te schieten naar de koningsvogel (gaai). Pijlen en bogen zijn aanwezig. Deze schieting is voor iedereen, mannen en vrouwen van alle leeftijden. Het feest begint om 11 uur aan het Kerkplein. Om 12 uur vertrekt de stoet naar het A.Michielsplein onder begeleiding van de Koninklijke Fanfare Sint Michaël en de vendeliers van de “Ijsezwaaiers”. Rond 12u15 wordt het College van Burgemeester en schepenen van Overijse daar opgehaald, om dan samen, in naar het oude voetbalveld (schuttersweide) te trekken. Na het ceremoniële gedeelte start de Koningsschieting om 12u45. Vanaf 14uur zijn er afwisselend optredens van de streetband “Goe bezig” en de accordeonist Jean Carl.


Barbecue

Vanaf 17 uur kan men indien gewenst, aanschuiven aan de barbecue. Als je je kans wil wagen om pijlen af te schieten naar de hoofdvogel kan je best vooraf inschrijven via leo_vdw@hotmail.com of telefonisch (0494/56.01.39). Voor 15 euro inschrijving krijg je 2 broodjes, 2 consumpties en een sjaaltje van de schieting. Om te genieten van de super lekkere BBQ is het wenselijk om vooraf in te schrijven. Dat kan in de Herberg “ ’t Klein Verzet” of via telefoon (0494/56.01.39). Nog dit: Iedereen kan nog gaan oefenen op vrijdag 2 september, tusssen 18 en 20 uur.16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page