top of page

Na de koers en de cross voortaan ook een jaarlijkse druivenmarathon, niet de snelste wel de mooisteDRUIVENSTREEK/OVERIJSE/HULDENBERG/TERVUREN - Sportevents, de gekende organisator van tal van sportieve evenementen en de gemeentes Overijse, Huldenberg en Tervuren slaan de handen in elkaar en presenteren het laatste weekend van februari 2024 een nieuw top trail event.

Naast een marathon (42km) en een heuse ultra van 60km, die werkelijk alle prachtige plekjes van de druivenstreek laat zien, kunnen lopers ook kiezen uit een 10, 16, 23 en 33km. 'De parcoursen zijn uitdagend te noemen en zijn voor meer dan 75% onverhard. Uitgestrekte velden, technische hollewegen en bossen wisselend elkaar in razend tempo af. Het parcours is voorzien van voldoende hoogtemeters en dat zullen de lopers dan ook voelen aan de kuiten !', klinkt het. Opvallend is de samenwerking tussen de deelnemende druivengemeenten. De start- en finishlocatie gaan jaarlijks alterneren tussen Huldenberg, Overijse, en Tervuren. Tervuren heeft de eer het startschot te geven in 2024.


Duisburg

Het pachthof Stroykens in Duisburg ( Tervuren ) zal dienst doen als eerste start- en finishlocatie. Schepen van sport van Tervuren Jan Trappeniers (CD&V): “Met veel trots ontvangen we deze eerste editie in Pachthof Stroykens dat zich op een steenworp van Huldenberg en Overijse bevindt. Iedereen kan van hieruit onze prachtige streek verkennen. Met al onze heuvels zal het niet de snelste marathon worden, maar wel de mooiste.” Wens je deel te nemen aan de druivenmarathon met start in Duisburg, aarzel dan echt niet. Met slechts 300 startbewijzen voor de marathon en 100 voor de andere afstanden zal deze eerste editie heel snel uitverkocht zijn ! Volgend jaar start men in een andere gemeente en gaan de parcoursen uiteraard niet meer dezelfde zijn.79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page