top of page

'Muzisch Tervuren', nostalgische fototentoonstelling over Tervuren in peis en vreeTERVUREN - Nog tot 15 oktober kan je in CC De Warandepoort naar 'Muzisch Tervuren', een tentoonstelling die een stukje verleden van de gemeente blootlegt. Het is allemaal niet zo lang geleden en toch oogt een en ander als uit een godvergeten tijd. Gekozen werd voor vredige perioden uit de recente geschiedenis.

En dan zijn er stoeten en processies te zien, flaneren inwoners in de pittoreske Kasteelstraat die tot op vandaag tot de verbeelding spreekt. Foto's tonen vervlogen ateliers en zelfs een drukkerij, toen elke gemeente nog enkele actieve drukpersen had. Ja, zelfs een biersteker passeert de revue. Het was de zogenaamde Tervuurse trots zoals elke gemeente wel enkele bijzondere items onder dak had waar het prat op ging. Het is een tijdperk dat afgeslkoten is. In de loop der decennia baan ruimde voor nieuwe horeca, festiviteiten, beroepen en diensten die er inmiddels helemaal anders uit zien, anders functioneren. Hoedanook, het blijft heerlijk kuieren in de exporuimte van De Warandepoort bij zoveel merkwaardige beelden uit vervlogen tijden. Trek er eens wat tijd voor uit.

'Muzisch Tervuren' nog tot tot zondag 15 oktober 2023 14.00 u.in CC De Warandepoort, Markt 7B , 3080 Tervuren. Gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum: dinsdag tot vrijdag: 9u - 17u, zaterdag en zondag: 10u - 14 u


Foto's & repro's: Michel Van Mullem

★★★☆☆Ballonvaart op het marktplein van Tervuren, 11 juni 1950


De Kasteelstraat rond 1910


De Koninklijke Harmonie of het Koper op het terras van het restaurant De Nayer, op de hoek van de Klarastraat en de markt, nu restaurant Het Park


Reuzenstoet 1994, KSJ (nu KSA) Zoniënburcht Tervuren beeldt hun kampthema 'De tovenaar van Oz' uit


Het atelier van ondernemer Jean Ceuppens in de Nieuwstraat te Tervuren, 1937


Drukkerij Becu in de Brusselsestraat, nu Brusselsesteenweg


Biersteker Charles Van Rillaer in 1922. Hij had zijn zaak in de Hoornzeelstraat nr. 50 (later was hier de schoenwinkel 'New Generation Shoes' gevestigd)
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page