top of page

Monica Bruylandt, verrassend veelzijdig, stopt als gemeenteraadslidTERVUREN - Monica Bruylandt-Van De Velde (N-VA) stopt eind dit jaar als gemeenteraadslid. Ze nam voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in 1976 voor de VOLKSUNIE-lijst.

Als zelfstandige thuisverpleegster met twee kleine kinderen en actief in het verenigingsleven was dit geen evidente beslissing. Haar man Bert gaf uiteindelijk het duwtje in de rug om ja te zeggen. De resultaten van de VU-lijst waren schitterend: zes verkozenen en drie OCMW-raadsleden waar Monica Bruylandt zes jaar OCMW-raadslid mocht zijn. De sprong in de politiek was gezet. Bij de verkiezingen van 1982 werd ze verkozen in de Tervurense gemeenteraad waar ze tot op vandaag deel van uitmaakt. Tot 22 december want dat wordt haar laatste gemeenteraad.


WEB-clublokaal

Ze werd in 1994 schepen van milieu, toerisme en informatie. 'Als milieuschepen kon ik een uniek project realiseren: amfibiegeleidingswanden in de Vlaktedreef met tunnels ingewerkt in drempels. We kregen prinselijke belangstelling van prins Laurent. Daarnaast werd de dienst Toerisme vernieuwd en uitgebouwd tot een gemeentelijke vzw met eigen personeel, eigen werking en een groot aantal vrijwilligers en gidsen', vertelt Monica Bruylandt. In haar tweede termijn als schepen van openbare werken en toerisme moderniseerde ze de dienst Toerisme: ze trokken gekwalificeerd personeel aan, maakten een website voor Tervuren en bedachten de slogan Tervuren verrassend veelzijdig. Voor de dienst WEB (Werken in eigen beheer) realiseerde ze met eigen ploegen een mooie werkplek met een eetzaal, douches, kleedkastjes met moderne beschermkledij, burelen en zelfs een eigen WEB-clublokaal.


Leefbaar

Ook de Jazz-fontein van de kunstenaar Tom Frantzen werd in die periode gerealiseerd terwijl de plannen voor een nieuw administratief centrum op de Markt in die periode werden opgemaakt. 'Het is mooi geweest: na 46 jaar actieve politiek zet ik er een punt achter', zegt Monica Bruylandt. 'Het is nu aan de jongeren om met hetzelfde vuur Tervuren Vlaams en goed leefbaar te houden. Dat ik het zo lang heb volgehouden, heb ik te danken aan mijn grote liefde voor mijn land: Vlaanderen en aan alle mensen die mij altijd gesteund hebben', besluit ze. Monica blijft actief bestuurslid bij N-VA Tervuren.

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page