top of page

Minister Weyts (N-VA) kent nieuwbouw basisschool Onze Lieve Vrouw van Jezus Eik 3,6 miljoen euro toe



OVERIJSE/VLAAMS-BRABANT - Het secundair onderwijs waar de nood het hoogst is ontvangt de meeste euro's. Vlaams-Brabant haalt 5 miljoen euro binnen. Zowat 3,617 miljoen euro of ruim twee derde gaat richting basisschool Onze Lieve Vrouw van Jezus Eik (foto's).

Daar gaan ze het oude schoolgebouw slopen om plaats te ruimen voor een gloednieuw schoolcomplex met twaalf klassen, een turnzaal, een eetzaal, een leraarskamer, administratieve lokalen en zorglokalen.

Scholen uit het gesubsidieerd onderwijs krijgen desgewenst steun voor bouw- of verbouwingswerken van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). Deze regeerperiode wordt een half miljard euro extra uitgetrokken voor scholenbouw. 'Onderwijskwaliteit verbeteren gaat hand in hand met het verbeteren van de kwaliteit van onze onderwijsinfrastructuur”, aldus Weyts. 'We hebben het budget voor scholenbouw daarom flink verhoogd.' Naast Overijse gaat er geld naar Leuven, Diest, Beersel, Dilbeek, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Londerzeel, Lubbeek en Wezembeek-Oppem.


(Foto's © Michel Van Mullem)






425 weergaven0 opmerkingen
bottom of page