top of page

Midden deze week wordt vernieuwde Terhulpsesteenweg terug in gebruik genomen
HOEILAART - 'Tijdens de nacht van woensdag 31/1 op donderdag 1/2 gaat de Terhulpsesteenweg terug open in beide richtingen!', verkondigde de Hoeilaartse burgemeester Tim Vandenput (Team 1560) vandaag. Opvallend naast de complete heraanleg is het extra baanvak dat de fietsers tegemoetkomt.

'Door de openstelling zullen bewoners van de straat en omliggende wijken zich terug makkelijker met wagen en fiets kunnen verplaatsen. En er zullen door ons centrum minder wagens rijden die via Groenendaal naar La Hulpe willen bereiken', zegt Vandenput. En hij dankte iedereen voor het geduld en Vlaanderen voor de realisatie van het project.

Afgezien van de nog ontbrekende verlichting en her en der wat nodige afwerking alsook het ruimen van bouwafval is de weg zo goed als klaar en zeker bereidbaar. Vandaag reed men al richting Groenendaal op de nieuwe fietsstrook. De andere rijstroken liggen er als een strakke snelweg bij. Nu maar hopen dat er geen snelheidsrecords worden gebroken


Dubbelrichtingsfietspad

In september '22 gingen de werken van start en die zouden één jaar duren. Het werd uiteindelijk een half jaartje langer. De Terhulpsesteenweg was onveilig voor fietsers geworden omdat de voertuigen en vrachtverkeer vlak naast de tweewielers reden en er op veel plaatsen een fietspad zelfs helemaal ontbrak. De heraanleg van de Terhulpsesteenweg begon aan de kruising met de Gravendreef tot aan de kruising met de Meutedreef. De rudimentaire weg werd vervangen door nieuwe autorijstroken met daarnaast een breed, veilig en comfortabel dubbelrichtingsfietspad.

Tussen de rijbaan en het dubbelrichtingsfietspad komt een wadi van 2 meter, een groene greppel die ervoor zorgt dat regenwater in de ondergrond kan infiltreren. Op deze manier wordt de fietssnelweg afgeschermd van het verkeer op de steenweg.


Foto's © Michel Van Mullem98 weergaven1 opmerking
bottom of page