top of page

Michel Wuyts & Geert Vandenbon: Dag & Nacht Koers!TERVUREN - Sinds eind 2012 spelen Michel Wuyts en Geert Vandenbon voorstellingen in theaters en cultuurcentra, in parochiezalen en voor bedrijven. Samen stonden ze ruim honderd keren op de planken. Eerst met Planeet Koers!, de voorbije jaren met Dag & Nacht Koers! En het is deze voorstelling die morgen 17 november naar CC De Warandepoort komt.

Het is een voorstelling voor grote en kleine wielerfreaks, en voor wie van intense verhalen en warme liedjes houdt. Ruim 30 jaar lang is wielerman Michel Wuyts de stem van de koers bij ons. Maar ook na zijn Sporza-carrière is zijn stem niet uitgepraat. Hij kan nu voluit doen wat hij best kan: een volle zaal begeesteren met de mooiste en pakkendste wielerverhalen. Wuyts observeert en analyseert. Hij kneedt koers tot zijn eigen verhaal. Spits en verrassend: '97 % van wat ik vertel is waarheid. Aan de luisteraar om te ontdekken waar die 3 % fantasie zit.' Hij trekt op met Geert Vandenbon, rustbrenger én gangmaker. Gewapend met stem en gitaar, versterken zijn liedjes Michels woorden. Andries Boone vult aan met viool, mandoline en trekzak. Prachtig foto-materiaal kleurt vertelsels en teksten.

Koers heeft twee gezichten. Op klaarlichte dag zoeft het peloton voorbij. Atleten op hun toppunt. Camera’s draaien, spanning stijgt, de sprint is bloedstollend. Als het circus halt houdt en de avond valt, worden atleten mensen. Vlees en bloed. Karakters, met ambities en dromen, met blessures en twijfels. Wit en zwart. Laagje na laagje deelt Michel hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt. Wie de karakters zijn, ontdek je gaandeweg …


'Dag en Nacht Koers!' in CC De Warandepoort op donderdag 17 november om 20 uur

Toegang: € 12.00 / Organisatie: VZW Tervurenementen


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page