top of page

Met 'Telraam' het verkeer in je straat in kaart brengenHULDENBERG - Huldenberg heeft het afgelopen jaar verschillende testopstellingen opgezet: in het centrum van Ottenburg, in de Kaalheide, in de Langestraat… De gewijzigde situatie en het effect ervan op de verkeersstromen is gemonitord en geanalyseerd. 'Met Telraam gaan we nu een stap verder en kan iedereen voortaan eenvoudig zelf verkeerstellingen doen in de eigen straat', klinkt het.

'Hoe ga jij naar het werk, naar de winkel, naar school? Gaat dat vlot of eerder frustrerend traag? En hoe zou het beter, veiliger, gezonder of aangenamer kunnen? Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Zowel qua fietsers, auto’s als vrachtwagens? Allemaal vragen waarop we als lokaal bestuur graag een antwoord van jou willen', laat het gemeentebestuur van Huldenberg weten.

De gemeente gaat een en ander inventariseren via Telraam, een verkeersteller die je voor je raam (met uitzicht op je straat) plaatst. Een lageresolutiecamera registreert automatisch alle verplaatsingen in de straat: voetgangers, fietsers, auto’s en zwaar vervoer. 'Daarbij blijft ieders privacy gegarandeerd. Op die manier krijg je inzicht in het verkeer in je straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden. Alle metingen zijn terug te vinden op www.telraam.net (dit is een externe link). De inzichten gaan ons helpen om te bouwen aan een gezonde, bereikbare en verkeersveilige gemeente', luidt het.


Eerste verdieping

Heb je Interesse in deze actie en wil je eraan participeren? Dat kan, al moet je vooreerst even checken of je aan enkele technische eisen voldoet...

Je hebt een woning met een raam aan de straatkant. Dat raam moet volledig vrij zicht op de straat hebben: verlichtingspalen, bomen of constructies mogen het zicht niet blokkeren. Het raam bevindt zich verder op de eerste verdieping en niet op het gelijkvloers want dat geeft het beste beeld. Een vliegenraam is uit den boze. Je bent bereid om minstens 8 maanden te tellen en voorts beschik je over een wifi-verbinding en stopcontact. Alles afgevinkt? Stel je dan kandidaat vóór 31 augustus. Begin september laat de gemeente weten of je geselecteerd bent. Er volgt dan een installatieworkshop op 27 september waar je jouw telraam in ontvangst kan nemen en alle nodige instructies ontvangt voor een correcte installatie.


Meer info en inschrijven www.huldenberg.be/telraam

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page