top of page

MEIFEESTEN 2022: Nerorock Sessies scoren volop met Melting Mallows en The Ragtime Rumours


MELTING MALLOWS (Copyright Michel Van Mullem)


HOEILAART - Nerorock Sessies boden weerom podiumacts om duimen en vingers van af te likken. Twee steengoede en verrassende bands zogen de meerwaardezoekers naar het kleine podium aan het gemeentehuis/kasteel in het park.

In eerste instanties een karrenvracht sixties vibes van Melting Mallows, enkele jongelingen die indringend gitaarwerk offreerden met een knallende drumssaus. Krakende noten, ingehouden schreeuw, lekker ritmisch verpakt met een grote strik alsof we met z'n allen jarig waren. Groot feest dus want songs van de bovenste plank, erg meeslepend en even erg uitnodigend om uit de bol te gaan. In 2019 behoorden deze gasten tot de finalisten voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Zaterdagavond wisten we meteen waarom.

De Sessies werden zo waarlijk nog smakelijker opgediend met de act van The Ragtime Rumours uit Nederland. Met z'n vieren op de planken plus een (nogal zware) honky tonk piano en een aloude grosse caisse die ons zo naar een rokerige jazzkroeg bracht. Die Ragtime Rumours bevat vier rasmuzikanten die bovendien nog ferm kunnen zingen.


Belevenis

Ze bedienen zich van een opvallend instrumentarium wat van hun optredens een onvergetelijk muziekfeest maakt. Dit was niet zomaar een optreden, dit was een belevenis, een wonderlijk avontuur, een muzikale droom. Thimo Gijezen (Electric Guitar, Gypsy Guitar, Accordion, Piano, Harmonium, Backing Vocals), Tom Janssen (Lead Vocals, Acoustic Guitar, Electric Guitar, Banjo, Blues Harp), Sjaak Korsten (Drums, Percussion, Backing Vocals, Footsteps) en Niki van der Schuren (Upright Bass, Baritone Saxophone, Flute, Vocals en tevens de knapste van de groep) tekenden voor deze vrij uitzonderlijke muzikale avondstonde. De band kan ook prat gaan op een flinke reeks optredens op menig groot festival maar voelt zich tegelijkertijd niet té groot om lekker op enkele bierkratten uit te pakken. Toen de bastonen plots niet lekker voelden, verlieten ze prompt het podium om vlak voor de neus van het publiek dan maar uit te pakken op de begane grond met een charmante akoestische act. De piano werd vervangen door een accordeon, de drums door een schamel wasbord. Meesterlijk. De mensen van Nerorock gingen met deze voortreffelijke keuze voor ons alvast weer met de hoofdprijs lopen. Hou zo vol, dames en heren.

THE RAGTIME RUMOURS (Copyright Michel Van Mullem)

147 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page