top of page

Maak van je straat een speelstraat tijdens de vakanties




TERVUREN - Wat dacht je van een speelstraat voor jouw deur? Zin om je kinderen te zien rennen, springen en trappen? In een speelstraat mogen kinderen veilig en zorgeloos spelen omdat de straat tijdelijk afgesloten wordt voor doorgaand verkeer. Een speelstraat kan in de paas- en zomervakantie en de maand september. Doe je aanvraag minstens 6 weken op voorhand.

In een speelstraat mogen kinderen veilig en zorgeloos spelen, omdat de straat tijdelijk afgesloten wordt voor doorgaand verkeer. Alleen bewoners en mensen die er een garage hebben mogen stapvoets rijden of parkeren.

Speelstraten mogen echter niet in elke straat. Het mag alleen in straten van maximaal 50 kilometer per uur, in een wijk met woonkarakter en als er geen belangrijk doorgaand verkeer, haltes van openbaar vervoer of handelszaken zijn

De dienst openbaar domein beoordeelt elke aanvraag apart en bijkomende voorwaarden stellen. Een speelstraat organiseren doe je niet alleen. Je hebt de toestemming nodig van meer dan de helft van de bewoners. Daarnaast heb je ook drie verantwoordelijken nodig. Zij openen en sluiten elke dag de straat en zijn het aanspreekpunt voor gemeente, politie en bewoners.



Gebruik het aanvraagformulier


Foto © Frauke van den Broeck


23 weergaven0 opmerkingen
bottom of page