top of page

M Leuven opent 24/7LEUVEN - M Leuven zal vanaf vandaag virtueel 24/ 7 te bezoeken zijn. Met de lancering van de nieuwe website zijn de 360°-tours, magazines, podcasts en natuurlijk ook de activiteiten in het museum zelf vlotjes te bekijken. Na de zomer kan er ook digitaal in de collectie gedoken worden op mleuven.be.


'M zet actief in op digitalisering en brengt op deze manier kunst zoveel mogelijk naar de mensen. Dat kan in vele facetten: van 360°-tours waar je virtueel door tentoonstellingen wandelt, tot podcasts die verhalen van de kunstenaars en restauraties vertellen. Vanaf najaar wordt daar ook de collectiedatabank aan toegevoegd. De 52.000 stuks die M in collectie en bruikleen heeft worden stuk per stuk toegevoegd. Je gaat vanop een zonnig terras of vanuit je luie zetel het ‘Laatste Avondmaal’ van Vlaamse Meester Dieric Bouts tot in detail kunnen bekijken. Maar natuurlijk zien we iedereen liefst in M zelf, en daar helpt het kalenderoverzicht met al onze tentoonstellingen, rondleidingen, familie-activiteiten…', zegt Denise Vandevoort (Vooruit), schepen van cultuur en voorzitter van de raad van bestuur van M.


Autismespectrum

Hanne Grégoire, diensthoofd communicatie en pers, vertelt op haar beurt: “M is een all-inclusive museum, dat betekent dat we er alles aan doen om zo toegankelijk mogelijk te zijn en dat is op mleuven.be niet anders. Samen met onze partner Minsky maakten we een overzichtelijke, toegankelijke website die kan meegroeien met wat we nodig hebben: van documenten die mensen op het autismespectrum kunnen gebruiken als leidraad tot de mogelijkheid om collectiestukken in 3D te bekijken. Bij M maken we veel kwaliteitsvolle content voor zeer diverse doelgroepen en deze website laat al dat werk mooi tot zijn recht komen.”


Veel mensen kennen het museum onder de oude benaming ‘Museum M’ of ‘M-Museum’. De nieuwe benaming M Leuven of kortweg M, die al sinds 2019 in gebruik is, wordt doorgetrokken in alle communicatiemiddelen, waaronder dus ook MLeuven.be.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page