top of page

Leerlingen van de GBO houden wervelend carnavalfeest in de centrumstraten
OVERIJSE - Enkele uren voor de start van de krokusvakantie afgelopen vrijdag pakte de Overijsese Gemeentelijke Basisschool met een wervelende (kinder)carnavalstoet uit. Alle kinderen liepen dolenthousiast doorheen het centrum; van de school aan het Stationsplein, voorbij De Vuurmolen, dan naar het Woonzorgcentrum en via de Stationstraat terug richting school.

Zo goed als iedereen had zich laten schminken en was feestelijk uitgedost. Het frisse weer en stevige wind gooide wat roet in het eten want de noodzakelijke jassen verstopten in zekere mate de vele kleurrijke outfits. Van Pipi Langkous over Spiderman tot FBI-agent, ridder of soldaat. Het werd een bonte cavalcade die even halt hield bij het woonzorgcentrum. Flink wat bewoners hadden post gevat aan de ramen en zwaaiden hevig met de armen. Hun dagelijks uitzicht kreeg plots nog meer kleur en daar genoten ze zichtbaar van. De kinderen maakten samen met de leerkrachten enkele gesmaakte dansjes.
Skipakken

Overigens lieten die leerkrachten zich ook niet onbetuigd. Vooraan en verder tussenin liepen een aantal juffen die zo het vliegtuig richting Zwitserland of Oostenrijk konden nemen. Ze liepen in de kijker met hun schitterende skipakken. Een andere juf kon meteen op safari terwijl collega's voor de vaste waarden kozen; prinsessen van de bovenste plank of sjiek uitgedoste dames op weg naar een of andere fashion-défilé. Het zag er allemaal erg kleurrijk en vrolijk uit en lokte flink wat Overijsenaren naar het centrum. Carnaval is niet meteen een kenmerkend feest voor onze regio maar als je sommige scholen met het thema aan de slag ziet zou het er vroeg of laat wel eens kunnen van komen: een echte grote carnavalstoet doorheen het hart van de Druivenstreek. De kinderen zouden onbetwist in grote getale van zich laten horen.Zoveel is zeker. Dat bewezen die van de GBO met brio. Knap initiatief!

★★★★☆

FOTO'S © Michel Van Mullem
417 weergaven0 opmerkingen
bottom of page