top of page

Kwart miljoen doendersbudget voor meer burgerparticipatie


HOEILAART –De gemeenteraad keurde gisteren de voorwaarden en de procedure voor de toewijzing van het budget goed. 'Met dat Doendersbudget wil Hoeilaart haar burgers beter betrekken en inspraak verlenen. Iedereen krijgt de kans om ideeën waar heel Hoeilaart beter van wordt, voor te leggen én uit te voeren.', klinkt het. En dat mag wat kosten. 25.000 euro om precies te zijn.


Burgerparticipatie wil in Hoeilaart geen hol begrip zijn of een duur woord. In het meerjarenplan 20-25 werd 25.000 euro voorzien waarover de burgers zelf mogen beslissen hoe dit besteed wordt. 'Het Doendersbudget is er voor alle inwoners met vernieuwende ideeën die, alleen of in groep, zelf de handen uit de mouwen willen steken om onze gemeente nog leefbaarder en aantrekkelijker te maken', werd maandagavond opgetekend.


Pieter Muyldermans (foto) (PRO Hoeilaart), schepen van Participatie, lanceerde het initiatief: “Heb jij een fantastisch idee voor onze gemeente? Dan kan het Doendersbudget het duwtje in de rug zijn dat je nodig hebt om het uit te voeren. Aarzel niet! Brainstorm met je buren, familie of vrienden, want samen sta je sterker. Alle goede ideeën zijn welkom, zowel op vlak van vrije tijd als van welzijn, infrastructuur en andere beleidsdomeinen.”


De voorwaarden en de procedure om mee te doen, alsook het online deelnameformulier is via hoeilaart.be/doendersbudget te raadplegen. De papieren versie van het reglement en het formulier is te krijg aan de balie van het GC Felix Sohie. 'Indien jouw project geselecteerd wordt, heb je twee jaar de tijd om het uit te voeren. Je kan bij de uitvoering rekenen op advies en ondersteuning van de gemeente', aldus de initiatiefnemers.

Doendersbudget wordt niet zomaar toegewezen. 'Uit de ingediende voorstellen wordt in vier stappen een zorgvuldige en transparante keuze gemaakt. Klik hier voor het reglement dat de gemeenteraad hiervoor op 21 februari 2022 heeft goedgekeurd. Indien jouw project geselecteerd wordt, heb je twee jaar de tijd om het uit te voeren. Je kan bij de uitvoering rekenen op advies en ondersteuning van de gemeente', luidt het..

Tot 30 april 2022 kan je je dossier indienen. Voeg bij je voorstel een raming van de kosten.

Heb je vragen of twijfels? Dan kan je op woensdag 23 maart 2022 van 19 tot 21 uur terecht in de cafetaria van het GC Felix Sohie voor feedback van de ‘toetsingsgroep’. Deze groep bestaat uit medewerkers van de gemeente en leden van het interradenoverleg.


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page