top of page

Kunsttentoonstelling Marysia de Pourbaix, heel abstract en heel veel invulling

Bijgewerkt op: 14 jun.

OVERIJSE/JEZUS-EIK - Van maandag 10 juni tot en met zondag 30 juni is er abstract werk te zien van Marysia de Pourbaix (1946) in de tentoonstellingsruimte van GC De Bosuil in Jezus-Eik. We mochten aanwezig zijn bij de voorbereidselen en het moet gezegd dat deze expo meteen een rake kijk geeft op wat deze kunstenares in haar mars heeft.

'Marysia de Porbaix is geboren in Polen', vertelt ons een beknopte bio. 'Op haar 18e verhuist ze naar België waar ze Jean Rigaux leert kennen. Ze hebben samen één dochter, Isabelle. Na een aantal jaren gaat Marysia haar eigen weg en oefent ze tal van beroepen uit; TV-hostess in het programma 'Visa pour le monde', mannequin, decorateur, actrice in tal van kortfilms en gaat ze naar 'La Cambre' waar ze met terra cotta leert werken. Ze stelt haar fenomentale kunstwerken tentoon in musea en vind ook haar eigen schilderstijl. Ze is niet bang om haar handen vuil te maken en is een zeer handige Harry. Maar ze is vooral een artiest in hart en ziel'.


Kleur en verhaal

Wie datzelfde hart heeft verpand aan kunst, aan kleur en vorm en compositie is welkom op deze bijzondere expo. Ook wie er minder dicht bij staat. Het werk van de Porbaix is indrukwekkend en brengt kleur in het bestaan van elke dag. Want bij elk werk kan de toeschouwer zijn eigen verhaal verzinnen.. Het gaat immers om een universele taal. Gaan kijken dus.


Dat kan van maandag 10 juni 2024 09:00 tot en met zondag 30 juni 2024 21:30 in GC De Bosuiul, Witherendreef in Jezus-Eik. Zondag 16 juni 2024 van 14:00 tot 17:30 is het vernissage.


Foto's © Michel Van Mullem176 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page