top of page

Kortrijk drumt in Hoeilaart op DruivenfestivalDRUIVENFESTIVAL - Nadat zondag 10 september bij Druiven Van Camp de aanloop tot het Druivenfestival wordt genomen met de kaastaartenwedstrijd, barst het feest echt goed los met Kortrijk Drumt.

Je moet er voor in het Jan Van Ruusbroeckpark zijn op vrijdag 15 september om 19 uur. Enig drumgeweld wordt op je los gelaten door de clubleden van Kortrijk Drumt aangevuld met lokaal talent want blijkbaar kunnen ze hier in de regio ook op een trommel tekeer gaan. Hoe het trominitiatief het levenslicht zag? 'Nadat Vincent VanQuickenborne burgemeester werd in Kortrijk in het jaar 2012, waren er verschillende initiatieven te vinden vanuit de politieke zijde. Kortrijk Spreekt was er ééntje van, Kortrijk Zaait een andere. Het gouden haantje Gino Kesteloot inspireerde zich bij dit concept en kwam met de idee van Kortrijk drumt', klinkt het. 'Spontaan sprak hij in 2014 de burgemeester en een deel van het schepencollege aan. Al even enthousiast werd hij onthaald door het stadsbestuur'.


Guiness Record

Alles resulteerde in een eerste editie op 6 juli 2015 op het Schouwburgplein waar Gino met zijn organisatie het Guiness Record brak. Hij realiseerde een samenspel van 138 drummers die het lied Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars speelden. Op 1 juli 2018 kwam er een tweede editie. Deze keer waren er 246 drummers die een medley speelden van Queen, Deep Purple, David Bowie, Rammstein en Kiss. Maar, het gouden haantje heeft ook een gouden hart. De opbrengsten gingen deze keer naar een goed doel. Het Guiness Record werd opnieuw gebroken. Net voor de opening van deze tweede editie slaagde Gino er in om de volgelopen leieboorden een minuut stilte in acht te laten nemen voor het overlijden van de vader van een goede vriend van Gino. Na het fenomenale succes van de tweede editie gingen verschillende filmpjes wereldwijd viraal. Gino en Steve werden gecontacteerd door de entourage van de organisatie van de Nationale Feestdag en door mensen uit Malta om ook daar hun act te brengen. Dit resulteerde in een volgende stap. Kortrijk Drumt On Tour. En die komt straks langs in Hoeilaart. Het Druivenfestival zal nog nooit zo luidruchtig gestart zijn. Ga dat zien en horen.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page