top of page

Komende films in Den Blank: van een oude stoomboot tot Vlaamse komedie
OVERIJSE - De komende weken staan achtereenvolgens 'Blindman: Steamboot Bill Jr.' , 'Top Gun: Maverick' en H4Z4RD' op het programma.


BL!NDMAN: STEAMBOAT BILL JR. (foto)

Woensdag 7 december 2022 om 20 u.

Stille film van Buster Keaton uit 1928 met livemuziek van BL!NDMAN.


Bill Canfield exploiteert een oude stoomboot op de Mississippi. De concurrentie dreigt hem te ruïneren. Hij verwacht alle heil van de komst van zijn zoon die hij in jaren niet meer gezien heeft. Maar Bill Junior blijkt een dromerige bleke jongeman te zijn (Buster Keaton), die tot overmaat van ramp verliefd is op de dochter van de gehate concurrent...

BL!NDMAN haalt meer uit de saxofoon dan zijn maker ooit heeft kunnen vermoeden. Ze kneden klanken van kleppen tot volle tonen of laten plof- en smakgeluiden uit hun sax opborrelen als meeslepende melodieën.

Met steun van De Vlaamse Gemeenschap en VGC.TOP GUN: MAVERICK

Woensdag 14 december 2022 om 20 u.

Na meer dan dertig jaar dienst als één van de top piloten van de marine, is Pete "Maverick" Mitchell waar hij thuishoort. Hij draagt de fakkel over aan een heldhaftige testpiloot en doet afstand van de promotie waar hij recht op had. Wanneer hij Top Gun-afgestudeerden traint voor een speciale missie, ontmoet Maverick luitenant Bradley Bradshaw, roepnaam: 'Rooster', de zoon van Maverick's overleden vriend luitenant Nick Bradshaw, ook bekend als 'Goose'. Met een onzekere toekomst en een bewogen verleden, moet Maverick zijn diepste angsten trotseren. Deze vloeien voort uit een missie die de ultieme opoffering vereist van degenen die worden uitgekozen om ermee te vliegen.

Een actiefilm van Joseph Kosinski met Tom Cruise in de hoofdrol.

Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld.H4Z4RD

Woensdag 21 december 2022 om 20 u.

Noah Hazard kan zich geen leven voorstellen zonder zijn gouden sportwagen, compleet met gepersonaliseerde nummerplaten. Voor zijn dochtertje Zita functioneert de auto als een knusse koets, voor zijn vriendin Lea als een handige taxi en voor zijn louche neef Carlos, vers uit de gevangenis, als een pijlsnelle vluchtwagen. Wanneer een klus van Carlos echter compleet uit de hand loopt, is het aan Noah om te vermijden dat zijn geliefde Lexus ook zijn doodskist wordt…

Een Vlaamse komedie van Jonas Govaerts met Dimitri 'Vegas' Thivaios, Jeroen Perceval, Frank Lammers, Jennifer Heylen, Monic Hendrickx, Tom Vermeir, Emilie De Roo en Gene Bervoets.


Tickets verkrijgbaar via www.denblank.be of aan het infopunt. Infopunt Vrije Tijd, Begijnhof 13, 3090 OVERIJSE. t 02 687 59 59, vrijetijd@overijse.be .

35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page