top of page

Kiwanis Zaventem pakt uit met 'Art Meets Nature' in Plantentuin MeiseVLAAMS-BRABANT/MEISE/ZAVENTEM - Het hele komende weekend kan je hoogstaande kunstwerken bewonderen of kopen als het binnen je vermogen ligt. Dat allemaal dankzij Kiwanis Zaventem die om en rond het Kasteel van Bouchout honderden werken in de aanbieding heeft ten voordele van uiteenlopende goede doelen.

Voor de 29st keer organiseert Kiwanis Zaventem Airport zijn kunsttentoonstelling en verkoop. Dit jaar is het een uitzonderlijke editie want er zijn haast dubbel zoveel kunstenaars & kunstwerken. Afgelopen donderdag kregen we er in een rondleiding door Peter Trappeniers van Kiwanis Zaventem terwijl het onophoudelijk regende. Het weer liet de man niet aan zijn hart gaan. Integendeel. En al stond zowat alles al min of meer op zijn plaats toch klonken er nog richtlijnen voor de aanwezige medewerkers. Zo'n zeshonderd werken transporteren, uitpakken en ophangen of opstellen, het bleek een hele klus.


Rolstoelvriendelijk

Bij dit alles zijn de Plantentuin en bijhorend kasteel het uitgesproken decor van dit kunstevenement. Meer dan zeshonderd originele beelden, schilderijen, installaties en foto’s worden er tentoongesteld en te koop aangeboden. 'De waarde van een doorsnee werk start rond de 500 euro maar loopt op tot 95.000 euro', vertelt Peter Trappeniers. 'Pronkstukken zijn unieke installaties van Panamarenko, heel wat originele schilderijen van Roger Raveel, Karel Appel,… Maar we morgen zeker ook niet de jongere meesters vergeten met monumentaal houtwerk van Joachim Louis in het park, zijden schilderijen van Katy De Bock, delicate pentekeningen van Kim Vandaele of de frivole figuurtjes van Francis Méan. Meer dan 60 vlaamse kunstenaars zijn present en zeer uitzonderlijk, elke dag zijn er meer dan 30 kunstenaars aanwezig voor een Meet& Greet met hun publiek'.

'Arts Meets Nature' is bovendien rolstoelvriendelijk. 'Aan de ingang van de Plantentuin zijn er parkeerplaatsen voorbehouden voor bezoekers met een gehandicaptenkaart', aldus Trappeniers. 'De begeleider van iemand met een beperking heeft gratis toegang. Assistentiehonden zijn overal welkom in het domein en de gebouwen'.


Treintje

Het Kasteel van Bouchout is een oude site en een uitgelezen locatie voor deze bijzondere expositie. 'Het gelijkvloers van het Kasteel kan bezocht worden met een rolstoel, de verdiepingen zijn niet rolstoeltoegankelijk', klinkt het. Rolstoel of looprekje nodig? Dit kan je gratis ontlenen aan de hoofdingang. Een elektrisch treintje zal de lange afstanden doorheen het domein overbruggen en je laten genieten van de mooiste plekjes.


Voor meer info alsook de complete kunstenaarslijst op www.ArtMeetsNature.be


Foto's © Michel Van Mullem
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page