top of page

Kampioenenhulde zet meer dan 200 Overijsese sporters in de bloemen

OVERIJSE - Jaarlijks organiseert lokaal bestuur Overijse de Kampioenenhulde. Tijdens deze viering worden alle verdienstelijke sportbeoefenaars en sportkampioenen uit de gemeente Overijse in de bloemetjes gezet. Hulde werd gebracht aan Christophe De Keyser, Maxime Hordies en Simonne Eyckmans.


Deze keer vond het evenement plaats op 18 maart en werden dankzij de coronaperiode zowel de sporhelden van 2020 als 2021 gehuldigd. Daarnaast werd voor het eerst ook de titel ‘sportvrijwilliger van het jaar’ uitgereikt.

Sporttrofee van het jaar 2020

Christophe De Keyser kaapte de prijs van ‘sportheld 2020’ weg. En niet onterecht want in datzelfde jaar werd hij ook Belgisch kampioen in sprinttriatlon!


Sporttrofee van het jaar 2021

Maxime Hordies verzilverde zijn eerste sporttrofee met een tweede. Hij blies iedereen omver met zijn behaalde prestaties van de laatste jaren en zijn bronzen medaille op de Paralympische Spelen in Tokyo en mag zichzelf terecht een sportheld noemen.


Sportvrijwilliger van het jaar

Simonne Eyckmans heeft de eer om de eerste persoon te zijn die zichzelf ‘sportvrijwilliger van het jaar” mag noemen. Deze straffe vrouw stampte in 1975 Yogaclub Overijse uit de grond die tot op heden nog steeds bestaat. Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, geslacht, sociale achtergrond... En daar bleef het niet bij want in 2001 werd ook Yogaclub Hoeilaart geboren. Vanaf het eerste uur nam Simonne de administratie voor haar rekening.

'Op de Kampioenenhulde zette de gemeente nog zo’n 200 andere verdienstelijke sportbeoefenaars en sportkampioenen uit Overijse in de bloemetjes. De meeste zijn actief in een van de 50 erkende sportclubs die de gemeente rijk is. Ze houden er allemaal een mooie sporttas van de Sportdienst aan over', klonk het.


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page