top of page

Kampioenenhulde: strafste sportfiguren uit Overijse van het jaar 2023OVERIJSE - Op vrijdag 26 januari 2024 worden de trofeeën voor 2023 uitgereikt op een grootse sportavond in GC De bosuil. Naast de twee trofeeën worden ook een 200-tal andere sportkampioenen en verdienstelijke sportbeoefenaars in de kijker gezet op het podium.


Sporttrofee van het jaar

De ‘Sporttrofee van het jaar’ gaat naar een individuele sporter of een sportploeg uit Overijse die afgelopen jaar uitzonderlijke sportieve prestaties heeft geleverd.


NOMINATIES 2023

Niko Debremaeker - individuele sporter - 44 jaar

Na zijn deelname aan de ‘Marathon des Sables’ in 2022 ging Niko de uitdaging aan om in 2023 een volledige triatlon af te werken. Vanaf begin 2023 trainde Niko hard voor dat nieuwe doel. “Tien dagen voor het plaatsvinden van de triatlon werd ik opgebeld door de organisatie met de mededeling dat de wedstrijd werd afgelast. Er waren namelijk maar drie deelnemers. Zeer frustrerend, aangezien ik daar maanden naartoe heb gewerkt.” Zo begon ik verder na te denken, en toen ben ik in Haacht terechtgekomen. Daar werd half juli een dubbele triatlon georganiseerd. Dat houdt in dat je 7,6 kilometer moet zwemmen, 360 kilometer moet fietsen en 84 kilometer loopt. Ik heb dat laten bezinken, maar toch besloten om deel te nemen.”

Hoewel Niko zich dus had voorbereid op een enkele triatlon, bereikte hij toch de finish. “Ik heb er toch op gelet om alles heel rustig te doen, want anders is het moeilijk om het uit te houden. Voordien legde ik enkel een halve of een kwart triatlon af. Ik heb er in Haacht 35 uur over gedaan. Ik ben op zaterdagochtend om 10 uur begonnen, en gefinisht zondag om 21 uur ’s avonds. Af en toe neem je tijd om iets om te eten, te drinken of om een plasje te plegen, maar dat was nooit langer dan twee minuten. Te lang rusten is niet goed voor de spieren. Na het sporten heb ik me even een kwartier neergezet, en dat voelde ik wel. De dagen nadien heb ik eigenlijk weinig last gehad”, klinkt het. Mijn geheim? Trainen, trainen en nog eens trainen”, besluit Niko.

Floor Van Acker - sportclub Jolly Jumpers - 15 jaar

5de plaats Overall op de internationale wedstrijd “Youth Open Tournament” in Colorado USA (categorie meisjes 12+15j)

Lise Endels - sportclub Zoniën Athletics Team - 16 jaar

2de plaats op het Belgisch Kampioenschap 1500m (piste – outdoor)


VORIGE WINNAARS

Christophe Dekeyser werd vorig jaar voor de tweede keer tot winnaar uitgeroepen en werd zo samen met Maxime Hordies mede-recordhouder. De winnaar van de Sporttrofee wordt door het kernbestuur van de Sportraad en 3 oud-winnaars verkozen uit alle nominaties. Ook de nominaties lopen via de Sportraad.

Wielrenner Kris Bosmans, gevechtsportster Alicia Pé, kartingkampioene Céline Coppieters en handbiker Maxime Hordies (2x) gingen ook al met deze trofee aan de haal. Je kan de prestigieuze trofee maximaal 2 keer in je carrière winnen.


Trofee voor 'Sportvrijwilliger van het jaar'

Deze trofee beloont de inzet en toewijding van iemand die zich jarenlang vrijwillig inzet voor de werking van een club of organisatie. Colin Walker van Tennisclub Panorama mocht de prijs voor 2022 mee naar huis nemen. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2021 en ging toen naar Simonne Eyckmans van Yoga Druivenstreek. De winnaar van deze prijs wordt vanaf 2023 rechtstreeks door het kernbestuur van de sportraad verkozen uit alle inzendingen. Iedereen kan iemand nomineren!
34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page