top of page

Jonge Hoeilander brengt meertalige debuutsingle 'Contigo' uitHOEILAART - Voorbije vrijdag bracht de 22-jarige Dylan Van Moer uit Hoeilaart onder de artiestennaam ‘Dylan’ zijn nieuwe song ‘Contigo’ uit. Niet enkel muzikaal, maar ook in zijn videoclips gaat Dylan creatief aan de slag. Hij sleutelt inmiddels anderhalf jaar aan zijn solocarrière.

Voor Dylan is muziek zijn grote passie al is hij ook nog student bedrijfsmanagement. Als geen ander is hij ambitieus en focust hij zich heel hard op progressie. 'Het moet vooruit gaan', lacht Dylan. 'Ik ben al een tijdje bezig met muziek. Mijn muzikaal verhaal begon in het lager onderwijs. Tijdens de les lichamelijke opvoeding kwam iemand van het lokale zangkoor langs om onze stem te testen. Niet veel later zat ik plots in het 'Classics For Kids'-koor. Met dat koor heb ik onder andere opgetreden in het koninklijk paleis in Laken. De hamvraag was natuurlijk: hoe kan ik mijn muzikale carrière professioneel aanpakken? Enige struikelblok was mijn onbestaande netwerk binnen de sector. Via mijn voetbaltrainer, toevallig lid van een boysband, maakte ik kennis met mijn huidige producer. We timmeren nu al zo'n anderhalf jaar aan de uitbouw van mijn solocarrière. In die periode bracht ik nog geen eigen songs uit, maar wel zette ik al enkele covers op YouTube', vertelt Dylan.Reggaeton

Nu brengt Dylan zijn debuutsingle 'Contigo' uit. 'De laatste jaren is mijn interesse voor Spaanstalige muziek en vooral voor het genre reggaeton enorm toegenomen. Het is een genre dat mijn eigen vibes weerspiegelt en ik kan er mezelf echt in kwijt. Ik dacht: Waarom geen reggaeton nummer maken? Mijn nieuwe song is eigenlijk een heel moderne song, vanuit een andere hoek bekeken. Het is namelijk een combinatie van Engels, Spaans en Frans. Mijn eerste idee was om deze song helemaal in het Engels te zingen, maar hieruit haalde ik niet veel voldoening. Eenmaal ik wat Spaanse woordjes begon toe te voegen, ontstond er een heel nieuwe vibe. Uiteindelijk heb ik dan ook nog een Franse versie toegevoegd'.


Clip

Bij een nieuwe song hoort ook een sterke clip en ook daarin blijkt Dylan evenzeer uit te blinken. Tot op heden heeft hij daarenboven zijn clips allemaal eigenhandig geregisseerd. 'Moeder natuur schonk me een creatief brein, waar ik gretig gebruik van maak. Het bedenken van scenario's voor mijn eigen clip vind ik dan ook echt geweldig. Wat past er immers beter bij deze zomerse single dan een goede houseparty? Mijn plan was om een 30 à 40-tal mensen samen te laten komen om er een dik feestje van te maken. Natuurlijk bevindt er zich ook een verhaallijn binnen de clip. Er kwam heel wat flirten bij te pas.En of het al dan niet is geslaagd, kunnen jullie zelf beoordelen', lacht Dylan.
407 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page