top of page

Jobbeurs Druivenstreek zet deuren open naar werk en meer inzicht in eigen en andermans kunnen


OVERIJSE - Brasserie Den Tram aan het Stationsplein was afgelopen donderdag the place to be voor al wie in de regio uitkijkt naar een job. Tientallen ondernemers, handelaars en gemeentelijke diensten waren er neergestreken om tekst en uitleg te verlenen aan werkzoekenden.

Na de beurs volgde een presentatie door Geert Dehouck, auteur van boeken als 'Meer verkopen' of 'Met goesting werken'.

Ondanks de hitte was de belangstelling groot vanuit de ondernemerswereld voor deze beurs want de feestzaal van Den Tram kon het aantal deelnemers net aan. Van gemeentebesturen over Familiehulp tot de transportsector, tuinbedrijven en de lokale politiezone. Er vielen daadwerkelijk jobs van allerlei slag binnen te halen. Alle vertegenwoordigers gooiden hun grootste troeven 'in de strijd'. De jobbeurs werd georganiseerd door de Gemeente Overijse in samenwerking met de gemeenten Tervuren, Hoeilaart en Huldenberg, Ondernemend Overijse, UNIZO en GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling). En met de beurs werd deze jobdag niet afgerond. De organisatoren hadden een gastspreker weten aan te trekken. Geert Dehouck schreef 'Met Goesting Werken' waarin hij ondermeer uit de doeken doet dat er binnen deze context drie pijlers ontstonden; het menstype, de driveren en de kernwaarden.


Burgemeester Inge Lenseclaes (OV2002-N-VA) en schepen van Ondernemen Sven Willekens (Open VLD-Groen Overijse), gastvrouw en gastheer van de jobbeurs in Overijse


Goesting

Met grote drive werd het publiek door Dehouck begeleid doorheen heel wat problematieken in de ondernemerswereld. Daarbij werd eerst stilgestaan bij het individu met enige zelfreflectie: wie ben ik ? (menstype), wat kan ik ? (inzetten op je talenten), wat wil ik? (heldere doelen stellen), wat heb ik ervoor over? (verhoog je motivatie), en wat zet me in beweging? (start actie)... En heb ik wel goesting? Zit mijn mindset goed, waar moet/zal ik me op focussen, is mijn energie op peil, wat is mijn plan van aanpak... En voorts over de zogenaamde motivatiekompas, de verschillende menstypes, de drijfveren,... Vaak heel herkenbaar, soms diepgravend, steeds onderhoudend. Ook al nam de spreker zijn tijd door de uitvoerigheid van zijn causerie, toch wist hij de aanwezigen te boeien en bij wijlen 'uit hun kot te lokken' met het oog op enige herkenbaarheid. Zowel de kwaliteiten van de werkgever als de werknemer werden vlijmscherp gefileerd. En dat er soms een open deur werd ingetrapt kon je ervaren als een opfrissing van je kennis omtrent arbeid, werknemerschap of leiding geven.


Geert Dehouck auteur van 'Met Goesting Werken'


★★★☆☆

Foto's © Michel Van Mullem
143 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page