top of page

Jaarlijkse symbolische eerste knip tafeldruif deze keer bij Druiven Van Camp op BakenbosHOEILAART - Vandaag werden andermaal met veel Druiventrots de eerste druiven van dit seizoen geknipt. Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Bertem, Huldenberg en Overijse, lanceerden ook meteen het seizoen 2023 van de tafeldruif dat van augustus tot oktober loopt. Catharina Kochuyt, mevrouw Marc Sleen mocht de eerste tros knippen.

'De tafeldruif is een mooi voorbeeld van een extra trigger die mensen misschien nodig hebben om de mooie Druivenstreek te komen ontdekken', zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. 'Daarom zetten we graag mee onze schouders onder dit Druiventrots-verhaal.' De toeristische diensten van betrokken gemeenten werkten, samen met partners, aan tal van druivenactiviteiten, van festivals tot tentoonstellingen of sappige wandel- en fietstochten. 'We zijn trots om onze eigenheid te verwerken in talrijke activiteiten en willen deze beleving graag delen met mensen van buiten de streek', zegt Joris Pijpen (Team 1560), schepen voor Toerisme van Hoeilaart. ​ 'En wij blij met de ondersteuning die we krijgen om als ambassadeur van de streek de toeristen onze regio te tonen, vult serrist Erik van Camp aan.


Fietsroutes

'Met de nieuwe Druiventrots Fietskaart kan men al dat lekkers komen ontdekken,' zegt Tim Vandenput (Team 1560), burgemeester van Hoeilaart. 'Alle serristen en de horeca langs de fietsroutes zijn samengebracht op 1 kaart. Terecht, want we hebben de smakelijkste horeca, pittigste fietsroutes en één van de meest adembenemende landschappen van Vlaanderen.'

Gedeputeerde Coppens hoopt daarenboven ook dankzij ‘Druiventro(t)s’ de nodige impulsen te geven aan de lokale economie. 'Hiervoor werkten we nauw samen met logiesuitbaters, fietscafés, serristen en verkooppunten van streekproducten', klonk het nog.


Foto's Michel Van Mullem

154 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page