top of page

Internationale kyokushin karatewedstrijd: Belgian Knockdown Championship in Hoeilaartse sporthalHOEILAART -Op zaterdag 23 maart 2024 is de sporthal van Hoeilaart het decor van de internationale kyokushin karatewedstrijd: Belgian Knockdown Championship.

Na het internationale succes in 2022, organiseert de Hoeilaartse kyokushin karateclub Ryo Dojo voor de tweede keer de internationale kyokushin karatewedstrijd Belgian Knockdown Championship. Internationale atleten van over de hele wereld zakken af naar de sporthal van Hoeilaart, waar ze strijden om de titel van West-Europese kampioen.


Oorsprong

Kyokushin is een karatestijl die zijn oorsprong vindt in de Japanse vechtkunst, en is een full-contact vorm van karate. Kyokushin karatewedstrijden werken niet met een puntensysteem, zoals de klassieke karate, maar wel via knock-out en knockdown, vergelijkbaar aan kick- of thaiboksen (maar zonder bokshandschoenen). De wedstrijd wordt gehouden volgens de reglementen van de sport, met strenge scheidsrechters en met veel oog voor de veiligheid van de atleten.

De deelnemers (verdeeld in 18-21jaar en +21 jaar) strijden in vijf gewichtscategorieën. Bij de +21 reeks nemen de finalisten uit elke categorie het ook nog eens tegen elkaar op in een Tamashi Ware test waarbij ze met één slag zo veel mogelijk planken moeten breken met de vuist, hand en ellenboog.


Praktisch


Wanneer: zaterdag 23 maart 2024


Uren: Deuren: 9u30 Voorrondes: 10u00 – 13u30 Finales: 14u30 – 18u30


Locatie: sporthal Hoeilaart, Koldamstraat 9a, Hoeilaart

Parking: parking aan de sporthal van Hoeilaart en in de omgeving.


Tickets:

Volwassenen: 15 euro vvk en 20 euro aan de kassa

Jonger dan 16 jaar: 10 euro

Jonger dan 12 jaar: gratis


Foto's © Michel Van Mullem
38 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page