top of page

Inspiratie vergaren tijdens Vrijwilligersavond 'Jeugdwerk(t)'

HULDENBERG - De Vrijetijdsregio Druivenstreek organiseerde zijn jaarlijkse vrijwilligersavond. Deze avond stond in het teken van het inspireren van vrijwilligers uit de regio, waarbij dit jaar speciale aandacht werd besteed aan vrijwilligers actief in het jeugdwerk.

Een 50-tal jongeren uit de Druivenstreek schreven zich in voor de workshops en infosessies over belangrijke onderwerpen die jongeren aangaan, zoals bijvoorbeeld het organiseren van veilige jeugdevenementen, omgaan met anderstaligheid, grensoverschrijdend gedrag of vrije tijd voor iedereen. Deze sessies boden waardevolle inzichten en praktische tips om jongeren te helpen groeien en bloeien in een steeds veranderende wereld. 'Jaarlijks organiseert de Vrijetijdsregio Druivenstreek een vrijwilligersavond waar we de vele vrijwilligers die onze regio rijk is, willen inspireren. Dit jaar kozen we heel bewust onze jeugdige inwoners als doelgroep. Deze avond was dan ook een fantastische gelegenheid om de kracht van het jeugdwerk te vieren en jongeren te inspireren om het beste uit zichzelf te halen,' aldus Kamil Muyldermans, voorzitter van de Vrijetijdsregio Druivenstreek.


Vaardigheden

'De workshops en infosessies hebben niet alleen kennis en vaardigheden overgebracht, maar ook een gevoel van gemeenschap en enthousiasme gecreëerd. We willen dan ook alle aanwezige jongeren bedanken, niet alleen voor hun aanwezigheid op deze vrijwilligersavond, maar zeker ook voor hun inzet voor onze gemeenschap.' De Vrijetijdsregio Druivenstreek is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren en vzw ‘de Rand’, met de medewerking van Vlaanderen, en is gericht op het ondersteunen en bevorderen van diverse vrijetijdsactiviteiten, waaronder het jeugdwerk.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page