top of page

Info-avond met Joost Bonte, pionier van het straathoekwerkHULDENBERG - Op donderdag 22 september verwelkomt Huldenberg Joost Bonte, oud-straathoekwerker en bekend van onder meer het televisieprogramma Zorgen voor mama’s met Kristel Verbeke (foto), dat dit voorjaar op Eén te zien was.

Bonte is gastspreker op een infoavond om 20 uur in zaal ‘t Pijlijser over de detectie van armoede. De avond richt zich in de eerste plaats tot zorgverleners en leerkrachten, maar alle geïnteresseerden zijn welkom. De avond wordt afgerond met een informeel netwerkmoment en een drankje.


Joost Bonte was coördinator van het straathoekwerk in West- en Oost-Vlaanderen. Hij wordt gezien als de pionier van het straathoekwerk en een expert in sociaal beleid', klinkt het. Hij is de bezieler en trekker van uiteenlopende projecten die de situatie van mensen in de meest kwetsbare posities ondersteunen. 'Armoede is in hoofdzaak geen aansluiting meer vinden, overal uitgesloten worden, geen kansen meer krijgen om je aan te sluiten bij de rest van de maatschappij. Armoede is eigenlijk een soort van isolement.'


'Armoede is meer dan centen tekort hebben', aldus Joost Bonte


De infoavond kadert in de Week van de Duurzame Gemeente(dit is een externe link), de jaarlijkse campagne waarbij de SDG's - de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN - in de kijker worden gezet. Samen met 110 andere Vlaamse gemeenten doet ook Huldenberg nu weer mee: van zondag 18 tot zondag 25 september. De zogenaamde SDG-vlag wordt die week opnieuw gehesen aan het gemeentehuis.


Kernwaarde

Tijdens de campagne zet men in Huldenberg ook de lokale duurzame helden in de kijker: burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die een bijzondere bijdrage leverden aan het jaarthema. Dat is ‘Leave No One Behind’ of ‘Laat niemand achter’, de centrale kernwaarde van de Agenda 2030. 'Dat principe staat voor het engagement van alle VN-lidstaten om armoede uit te roeien in al haar vormen, om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting, en om de ongelijkheden en kwetsbaarheden te verminderen', luidt het.


Brugfiguren

De verbintenis om ‘niemand achter te laten’ is een eenduidig engagement om armoede uit te roeien en om te verzekeren dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving alle kansen krijgen om mee te kunnen genieten van sociale, economische en ecologische duurzame vooruitgang.

In Huldenberg uit dat engagement zich op honderdeneen manieren: van brugfiguren die kwetsbare kinderen helpen met hun huiswerk tot vrijwilligers die zich de benen uit het lijf lopen om Oekraïense oorlogsvluchtelingen op te vangen.


Inschrijven kan via de webwinkel(dit is een externe link) of via het lokaal dienstencentrum: dienstencentrum@huldenberg.be of 02 302 43 59.


(Copyright foto: VRT)

31 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page