top of page

Inbreker in Jezus-Eik gevat door Politie DruivenstreekOVERIJSE/JEZUS-EIK - Op 8 februari 2024 omstreeks 19 uur werd de politie Druivenstreek opgeroepen voor een woninginbraak. Een alerte burger meldde aan de noodcentrale dat er zich inbrekers bevonden in de woning van zijn ouders die afwezig waren. Dit kon vastgesteld worden op basis van een melding die de burger kreeg op zijn smartphone en de live camerabeelden van de woning die vanop afstand konden worden bekeken.

Toen de politie enkele minuten later ter plaatse kwam, hadden de verdachten de woning reeds verlaten. De politie-inspecteurs troffen twee verdachte personen aan een straat verderop. Zodra zij de politie hadden opgemerkt, zetten zij het op een lopen. De achtervolging werd ingezet en één van de twee verdachten kon gearresteerd worden. De tweede verdachte is nog steeds voorvluchtig. Na verhoor heeft het parket beslist om de 32-jarige verdachte voor te leiden bij de onderzoekrechter, die beslist heeft om de verdachte aan te houden.


Inbrakenplaag

De “Marnixwijk” in Jezus-Eik wordt sinds november 2023 geconfronteerd met een ernstige inbrakenplaag. PZ Druivenstreek heeft recent nog het buurtinformatienetwerk (BIN) terug nieuw leven ingeblazen gezien de betrokkenheid en meldingsbereidheid van buurtbewoners een absolute must is in de strijd tegen woninginbraken. Met deze interventie is bewezen dat accurate en real time informatie tot gezamenlijk succes kan leiden. Politie Druivenstreek zal nu, onder leiding van de onderzoeksrechter, het verder onderzoek voeren naar deze feiten.


Foto© Michel Van Mullem

107 weergaven0 opmerkingen
bottom of page