top of page

IJsestrand in wording is momenteel nog wei vol... drollenOVERIJSE - Van woensdag 26 juni tot en met zondag 14 juli zal een stukje gras naast de IJsevijver omgevormd worden tot strand. Met zand tussen de tenen en een – hopelijk – stralend zonnetje, wordt dit de ideale plek om van de zomer te genieten. We gingen een kijkje nemen.

Zand tussen de tenen? We vonden er honderden hondendrollen en gaan er dus vanuit dat je best een flinke rol toiletpapier meeneemt. Andere uitwerpselen zijn er afkomstig van eenden of andere watervogels. De aanlegsteiger ligt er overigens ook onappetijtelijk bij. Het aangekondigde zand dat van Tropiscala naar dit 'strand' zal overgebracht worden zou eens weinig soelaas kunnen bieden want de kleintjes (en andere gezinsleden) zullen onbezorgd putten willen graven, maar verder dan de drollen met onderliggende grasmat zal er niet gegraven kunnen worden. Bovendien kan dit alles niet zo'n voorbeeld zijn van zorg voor de volksgezondheid. ' Breng je eigen strandlaken, stoeltjes, schepjes en snacks mee en maak er een gezellig namiddagje strandplezier van', klinkt de reisfolder nog.


Waterstalen

'Dankzij de nieuwe wetgeving kunnen ook vijvers als zwemwater gebruikt worden. Of we dus echt zullen kunnen zwemmen, zal pas vlak voor de opening van het strandje geweten zijn. Daarvoor worden er waterstalen getest op de waterkwaliteit'.

'Er worden ook elke week bijkomende (sport- en spel)activiteiten georganiseerd op zondag. Zo kan je suppen met een surfplank en over het water rollen in een aqua bubbel. Deze activiteiten zijn afhankelijk van het weer en de waterkwaliteit, meer informatie hierover volgt binnenkort', klinkt het nog. Hopelijk komt het publiek tijdig te weten wie al die uitwerpselen vooraf zal detecteren alvorens er een laag zand op te gooien.


'Het strandje' wordt aangelegd op een stukje gras aan de Jean Tombeurstraat.


Foto's © Michel Van Mullem113 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page