top of page

Idalie Samad uit nieuwe seizoen TV-reeks 'Dertigers' opgegroeid in OverijseOVERIJSE - Afgelopen week startte de nieuwe reeks van 'Dertigers' op Eén en VRT MAX. Dit seizoen vult een vriendengroep in de groene rand rond Brussel het scherm.

Eén van de zeven hoofdrolspelers was ook te zien in de vorige 'Dertigers'-reeks. Idalie Samad (27) (foto) ruilt de rol van jonge moeder Kimberly in voor die van Ada, die als roomie van Ruben in een nieuwe vriendengroep belandt. Samad bracht haar jeugdjaren door in Overijse.

De Brusselse rand is geen onbekend terrein voor de actrice, die is opgegroeid in Overijse. 'Zeker de opnames in het park van Tervuren voelden vertrouwd aan, want ik ken die plek vanuit mijn jeugd', vertelt de actrice, die als dochter van een Iraanse papa en een Belgische mama meertalig is opgevoed.

Ada komt in de 'Dertigers'-groep terecht, nadat ze de huisgenote wordt van Ruben, vertolkt door Roman Van Houtven. Hij en Samad hebben samen auditie gedaan en zijn als duo gecast. 'We hebben twee scènes samen gespeeld als auditie en de vriendschappelijke klik was er meteen. Ik ken hem via mijn eigen roomie. Twee weken na de auditie zijn we elkaar tegengekomen op een feestje. 'Stel je voor dat we die rol allebei hebben': we hebben het zó vaak gezegd die avond. Een week later kregen we allebei goed nieuws.'


Idalie Samad als Ada in de nieuwe "Dertigers" naast personage en roommate Ruben, gespeeld door Roman Van Houtven


Chiro

Via Ruben leert Samads personage Ada nieuwe vrienden kennen. 'Als buitenstaander ziet ze ook de sluimerende geheimen tussen mensen die elkaar kennen van in hun chirojeugd. Ik heb zelf niet bij een jeugdbeweging gezeten, maar ik ben wel actief geweest op het speelplein, waar veel scouts- en chiroleiders bij betrokken waren. Dus ik ken de leefwereld van jongeren die zich inzetten voor andere jongeren en ondertussen vrienden voor het leven worden. En de legendarische chirofeestjes hebben geen geheimen voor mij', klinkt het.

Idalie Samad: 'Mijn vader heeft een tijdlang Perzisch met mij gesproken als kind, maar ik ben die taal kwijtgespeeld, omdat de voertaal thuis Frans was. Dat spreek ik nog altijd met mijn ouders, al speelt mijn hele leven zich sinds de kleuterschool af in het Nederlands. Ik woon in Antwerpen en ik acteer in het Nederlands, al zie ik het zeker zitten om een rol in het Frans te spelen. Omdat er tijdens mijn jeugd vooral naar Franstalige televisie werd gekeken thuis, heb ik de Vlaamse BV-cultuur pas tijdens mijn studies leren kennen.'


Dit is de cast van de nieuwe "Dertigers".


‘Dertigers’, vanaf 13 maart elke maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur op Eén en via VRT MAX. Het volledige seizoen is meteen vanaf 13 maart te bekijken via VRT MAX.


BRON © VRT NWS - Foto's Maarten De Bouw

346 weergaven0 opmerkingen
bottom of page