top of page

Huldenbergse Feesten koppelden nuttige aan het aangename

HULDENBERG - Zondag in de vooravond bliezen vijf doedelzakspelers de feesten uit nadat Huldenberg het hele weekend zonovergoten vertier bood. Het vaste stramien werd uit de kast gehaald al vonden wij nieuwkomer Free Podium best een niet onaardige verrassing.

Over dat podium wijden we meteen hierna een aparte bijdrage alsook aan weerkerend succesnummer 'de eendjesrace op de IJse'. De feesten zagen er wat anders uit omdat werd beslist om De Peuthystraat en Borremansstraat terug aan het autoverkeer te geven en de rommelmarkt van zondag naar het Gemeenteplein en de Elzasstraat te verhuizen. Op het Gemeenteplein geen oldtimers, plaats zat dus. Parking De Kronkel werd zaterdag door een sporthappening bevolkt. Zondag lag die er eerder wat leeg bij.


Druivenexpo

Stevige blijver is sportzaal De Kronkel waar een bescheiden druivenexpo was ondergebracht maar daarnaast uitblonk door de zogenaamde verenigingenmarkt die voor de inwoners én de bezoekers een hoop info bood over bestaande initiatieven maar ook wat er zoal te gebeuren staat. Over de komende ontharding van het Gemeenteplein, de klimaatalliantie of de Gezondheid Paraadt om maar die te noemen. Je kon plannen inkijken, tekst en uitleg meegraaien en meer van dat fraais. Echt interessant allemaal. Het nuttige aan het aangename koppelen heet zoiets. Je kwam er ook alles te weten over de Brabantse Wouden. Het woord DRUIF zit dan ook niet meer in de algehele benaming van het feestweekend. Er komt ontegensprekelijk een dag dat het niet meer rond die tafeldruif kan draaien omdat het aantal serristen blijft dalen.


Drieluik

Drie dagen feest houdt tegelijkertijd een thematisch drieluik in; 'Fuif' op vrijdag, 'Sport & Podium' op zaterdag en 'Familiedag' op zondag. Kort maar krachtig en overzichtelijk en dat alles netjes verdeeld over de vaste locaties als het Gemeenteplein, de feestent op de parking van De Kronkel, het feestpodium op het Gemeenteplein, de bib, Sportzaal De Kronkel, Cultuurzaal Den Elzas en voor de eendjesrace de Watermolen als startplaats. Niet op de affiche maar toch in volle glorie present: een joekel van een nazomer met schitterende temperaturen. Intussen is alles er weer opgeborgen al kan al wie dat wil nog even nagenieten van onze fotoreportage van de family day.


Foto's © Michel Van Mullem
236 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page