top of page

Huldenbergenaren overhandigen petitie tegen nieuw sportcomplex aan gemeenteraad




HULDENBERG - Afgelopen donderdag vertrok een protestmars van aan de locatie Vlamoven naar het gemeentehuis van Huldenberg. De stoet zou er rond 19 uur, bij de start van de gemeenteraad, arriveren met een petitie met meer dan duizend handtekeningen onder de arm.

De inwoners zijn misnoegd omdat de gemeenteraad van Huldenberg in september 2022 unaniem beslist had om in de nabije toekomst een gloednieuw buiten sportcomplex te bouwen op de locatie tussen de Nijvelsebaan, de Stroobantsstraat en de Zavelstraat in Huldenberg! Een eerder plan op een andere locatie was geschrapt en het oog van de bewindslieden viel op het landbouwgebied gekend onder de naam 'De Vlamoven'. Concreet zou het gaan om twee voetbalvelden alsook een trapveld, een tribune voor 400 personen, een parking voor 200 wagens, een kantine, kleedkamers en 3x3 basketvelden maar ook andere infrastructuur voor sporten die nog bevestigd moeten worden waaronder padel, basket, bmx en skatepark afhankelijk van de subsidies die de gemeente zou ontvangen voor het algehele project. Dat deze beslissing om temidden van een woonwijk en groene omgeving een sportsite neer te zetten zorgt begrijpelijkerwijze voor grote bezorgdheid en ongenoegen vooral bij vele omwonenden.





Zorgen

Als zo'n plannen letterlijk ver van je bed zijn, dan laten ze een mens wellicht koud. Niet zo als de hele zaak in je achtertuin komt te liggen. Bovendien zou de omgeving overstelpt worden door autoverkeer van bezoekers en deelnemers en niet enkel bij sportactiviteiten maar hoogstwaarschijnlijk ook ter gelegenheid van allerlei sport- en andere feesten. Daar zou de infrastructuur ook al voor uitnodigen als je d'r een leuke feesttent plant. Kortom, veel zorgen, zeker als je je er ooit met je gezin ging vestigen om het groen en de stille gezonde omgeving. Er wonen 34 gezinnen binnen 100 meter en 120 gezinnen binnen 300 meter. Een flinke delegatie uit deze groep stapte mee op in de protestmars met toeters en bellen al bleef het allemaal heel beschaafd en netjes op de stoep, met een gitaar en een trommel en een megafoon.



Bedrukt

Aan het gemeentehuis leek het bestuur wat te talmen om de petitie in ontvangst te nemen maar na enige tijd kwamen alle betrokken politici met enigszins bedrukte aangezichten naar buiten gestapt. Ze leken overduidelijk not amused met dit protestmoment, zegden geen woord en trokken na de overhandiging meteen weer naar binnen. Niemand blij dus en wellicht ook weinig vooruitzicht op enige oplossing. Zeker omdat er geen alternatief meer voor handen zou zijn. Nog dit: voor dit project is de gemeente van plan om 6,7 ha aan te kopen terwijl er maar 3 ha nodig zou zijn! Wat er met de overige grond gaat gebeuren is volgens de omwonenden nog niet toegelicht. Voorts moet het gewestplan nog gewijzigd worden en er komt nog een ruimtelijk uitvoeringsplan. De omwonenden vinden het nu echt tijd om van zich te laten horen opdat dit megalomane project er niet komt. Wordt vervolgd, plegen we dan te besluiten.



FOTO'S © Michel Van Mullem







193 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page