top of page

Huldenberg weet BK wielrennen van 2029 in huis te halenHULDENBERG - In Huldenberg wordt in 2029 het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg gereden, wist ROB-tv gisteren wereldkundig te maken. Burgemeester Danny Van Goidsenhoven (Open VLD) gaat er prat op dat zijn gemeente voorts alle categorieën van de nationale wielrennerij die plaatsgrijpen tussen 2026 en 2029 in huis mag halen.

'De Wielerbond besliste om het Belgisch kampioenschap op de weg, voor mannen en vrouwen elite, te organiseren in Huldenberg', aldus Van Goidsenhoven. 'Dat staat er in 2029 aan te komen, maar we starten al in 2026 met andere categorieën zoals de elite zonder contract en de beloften. En dan volgen nog de nieuwelingen en de junioren'.

Dat Huldenberg meerdere beklimmingen kan voorschotelen is niet vreemd aan deze keuze. Voorts zal Huldenberg wel een flinke duit in de wielrennerszak hebben gedropt. Maar daar worden gebruikelijkerwijs verder geen mededelingen over verspreid.


Smeysberg

Al dat gefiets zal ook een hoop verkeersellende in de regio met zich meebrengen. Ook Tervuren, Overijse en Hoeilaart gaan de renners wellicht zien voorbij zoeven. Welke coalities er tegen dan ook in de respectievelijke gemeentehuizen zullen zetelen. Al bij al gaan de Huldenbergenaren alvast de Smeysberg inzetten. Die heeft immers een stijgingspercentage van 17 procent.

En na de doortocht van het WK wielrennen in 2021 weten ze in de regio hoe populair de wielrennerij in de Druivenstreek kan zijn.


Archieffoto's Michel Van Mullem24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page