top of page

Hevige brand teistert gebouwen Roemeense kerkgemeenschap LoonbeekHULDENBERG/LOONBEEK - Voorbije nacht heeft het hevig gebrand bij de Roemeense kerkgemeenschap Alle Heiligen op de Sint-Jansbergsteenweg in Loonbeek. Er vielen geen gewonden maar de schade is enorm. De brandweerkorpsen van Overijse, Zaventem, Leuven, Aarschot en Diest snelden ter hulp.

De brand ontstond even na middernacht en zette in een mum van tijd het hele dak in lichterlaaie door toedoen van de isolatie. Het dak en de bovenverdieping raakten zwaar beschadigd en de waterschade is aanzienlijk.

Het gebouw was ooit een klooster van de zuster Clarissen en werd later verhuurd aan het Huldenbergse OCMW. Daarna nam er de Orthodoxe kerkgemeenschap er zijn intrek en richtte er een school en een kapel in. Priesters en andere inwonenden konden de gebouwen verlaten zodat er geen slachtoffers vielen.


Kerstmis

Een vorige grote brand in Loonbeek dateert van 2002 en teisterde ook al een schoolgebouw. Toen brandde het hoofdgebouw van de gemeenteschool omstreeks kerstmis volledig uit. Door de kerstvakantie was de school verlaten en raakte ook niemand gewond. Voor de meer dan vijftig leerlingen moest na de vakantie wel worden uitgekeken naar een ander onderkomen. Volgens het parket ging het toen om brandstichting. Over de oorzaak van de brand van afgelopen weekend was tot nu toe niets bekend.


FOTO'S © Michel Van Mullem

173 weergaven0 opmerkingen
bottom of page