top of page

Heraanleg voetpaden en parkeerstroken in de Stationsstraat na vernieuwing nutsleidingen

OVERIJSE - Geen goed nieuws voor al wie een hekel heeft aan wegenwerken, afgesloten straten of omleidingen: in een deel van de Stationsstraat is men volop aan de slag met het herleggen van de voetpaden en parkeerstroken. Tot en met 5 juli zal de Stationsstraat tussen de Waversesteenweg en de Gebr. Danhieuxstraat volledig afgesloten worden voor alle verkeer, ook ’s avonds en in het weekend.

De voetpaden en parkeerstroken worden langs beide kanten van de straat heraangelegd. Concreet gaat het over de Stationsstraat tussen de Waversesteenweg (S-bocht) en de Gebr. Danhieuxstraat. alsook net om de hoek met de Gebr. Danhieuxstraat zowel langs de kant van de Heuvelstraat als langs de kant van de post.De aannemer heeft immers de rijweg nodig voor stockage van materialen en om vlot en veilig te kunnen werken.Bereikbaarheid

De Stationsstraat (bovenste deel) zal volledig afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Het onderste deel van de Stationsstraat blijft open voor doorgaand verkeer richting Heuvelstraat en Borchthof. De toegang tot handelszaken en woningen zal tijdens de werken ook af en toe voor voetgangers onderbroken zijn, omdat de werken op het voetpad gebeuren. Deze hinder wordt beperkt tot wanneer het echt nodig is. Er worden ook brugjes gezet zodat de toegang toch mogelijk blijft. Ook te voet en met de fiets moet je rekening houden met grote hinder. Loop of fiets in geen geval tussen de machines en vrachtwagens, want dat kan erg gevaarlijk zijn voor jezelf en anderen.


Uitharden

'We verwachten dat de werken 3 weken zullen duren, van 17 juni tot en met 5 juli, tenzij het weer voor vertraging zorgt. Na de aanleg van de parkeerstroken moeten deze nog 3 weken uitharden', luidt het. Het is na de aanleg van de nutsleidingen dat de voetpaden en de parkeerstroken vernieuwd worden. De voetpaden worden aangelegd met platte kasseien met groene voegen. De parkeerplaatsen worden aangelegd met platte kasseien met cementvoegen om bestand te zijn tegen het wringkrachten. Om die reden moeten deze parkeerstroken na de aanleg 3 weken uitharden.


Foto's © Michel Van Mullem
253 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page