top of page

Handelaars, horeca en ondernemers laten de eindejaarslichtjes volop brandenTERVUREN - De gemeente en de lokale handel en horeca doen hun uiterste best om alle inwoners in de sfeer te brengen tijdens de eindejaarsperiode. Allerhande acties en activiteiten zorgen er alvast voor dat Tervuren bruist tijdens de mooiste tijd van het jaar.


‘Tervuren Licht op’: avondshopping op zaterdag 10 december

Samen met de gemeente nodigen handelaars, horeca en ondernemers alle Tervurenaars uit op een gezellig avondje winkelen. 'Tervuren licht op' heet het op zaterdag 10 december in de straten van het centrum. De deelnemende winkels zijn open tot 20.30 uur en vergasten hun klanten op extraatjes, hapjes en drankjes. 'Muzikale klanken vullen de straten en lampionnen, fakkels en lichtanimatie dompelen de bezoekers onder in een magische sfeer. De apotheose is een licht- en vuurshow op de Markt', luidt het.


Kalender met leuke attenties

De gemeente pakt opnieuw uit met een kerstkalender. Wie meedoet, geniet elke dag van een andere attentie of korting bij een Tervuurse handelszaak. Een gratis ijsje, een klein geschenk, een korting aan de kassa,… de kalender is te vinden op www.tervurenbeleeftkerst.be of in het vrijetijdscentrum De Warandepoort.


Sociale Kerstmarkt op 17 december

Na corona is het eindelijk ook weer tijd voor een warme Sociale Kerstmarkt op 17 december. Een dertigtal organisaties stellen hun sociaal of mondiaal project voor en bieden een gamma aan van eindejaarproducten, hapjes en drankjes. 'Een feeëriek gebeuren met verkoopstanden uitsluitend voorhet goede doel, maar ook met dans, zang, muziek en kinderanimatie', luidt het.


Twinkeltocht met prijzen

Vanaf zaterdag 24 december kan het hele gezin op Twinkeltocht. Zoeken naar de mooie kersttaferelen op de winkelruiten van de etalages en de twinkelende rode accenten tellen is de opdracht. Onder de juiste antwoorden worden tien Tervuurse geschenkbonnen verloot. Jonge deelnemertjes maken kans op een abonnement voor de Fietsbieb of de Speelbieb. Ook de kerstchalet is weer open op de Markt tijdens het weekend. Een gezellige ontmoetingsplaats die uitgebaat wordt door verenigingen en organisaties of waar een solidariteitsactie in de kijker staat.

Ook niet te versmaden zijn de Tervuurse koopzondagen op zondag 11 en 18 december in de sfeervolle straten met kerstverlichting.

Tot slot is de kerstman te spotten op vrijdag 23 december. Schepen van lokale economie Sofie Lombaert (Groen +) gelooft in de kracht van lokale handelaars en verenigingen die de handen in elkaar slaan met de gemeente : 'In Tervuren hoef je niet ver te lopen voor je eindejaarsaankopen. Koop lokaal en geniet van de gezellige en hartverwarmende sfeer die we samen met onze ondernemers en verenigingen voor jullie creëren'.Copyright: Frauke Van den Broeck

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page