top of page

Grote toeloop voor feestelijke en gevarieerde Wintermarkt
OVERIJSE - Zaterdag was het Wintermarkt op het Stationsplein in Overijse. Dat zorgde voor een ongeziene toeloop nabij de Markthal die bovendien tjokvol zat voor Winterhallen. In tegenstelling tot soortgelijke evenementen vonden we hier een breed assortiment aan (kerst)waren naast fijne kinderanimatie en verrassende interventies.

Eentje van de laatste groep prijkt op onze openingsfoto. Vier personages zo uit een Dickensverhaal gestapt brachten fraai gezongen kerstliederen in tot de verbeelding sprekende outfits. En meteen werd de toon gezet van een erg aanlokkelijke kerstsfeer boordevol hapjes, drankjes en een waaier aan kadootjes. Een hoop musici met kerstmuts speelden ook al feestmuziek -en life blijft het toch leuker klinken dan uit een luidspreker- naast een enorme wandelende ijsbeer of een complete vuurshow. Er viel dus vanalles te zien en te beleven voor elke leeftijd en zo hoort een kerstmarkt eigenlijk te zijn. Open vuur werd er bovendien vervangen door originele houtkachels die her en der stonden opgesteld.Draaimolen

En over hout gesproken... knap vonden wij de originele houten draaimolen die op man- of vrouwkracht draaide, zeg maar dank zij de armspieren van vaders en moeders van het jonge grut. Visueel oogde de attractie ook erg mooi en werd het een heuse blikvanger. Ook hier een hoop verenigingen gaande van Kiwanis over Gezinsbond tot de enige echte verbroederingskelder die we kennen vanop de Druivenfeesten. Zeg dus niet zomaar Kerstmarkt tegen die Wintermarkt in Overijse. Samen met de Winterhallen zou het geheel best zijn mannetje kunnen staan in zeg maar Leuven, Mechelen of Gent. De Wintermarkt in Overijse? We nemen er onze kerstmuts voor af. Erg geslaagd.


Foto's © Michel Van Mullem


'Wintermarkt' bezocht op 16 december 2023 op het Stationsplein in Overijse

★★★★☆92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page