top of page

Gemeente bindt strijd aan tegen hondenpoep met affiche 'Strontvervelend'HOEILAART - Wie met de hond uit wandelen gaat, moet altijd minstens één hondenpoepzakje op zak hebben om op te ruimen wat de hond dropt (politiereglement art. 130). Meer en meer baasjes doen dat, maar niet allemaal.

Sommige hondeneigenaars zijn hardleers en houden totaal geen rekening met andere mensen. Ze kunnen nochtans een administratieve boete krijgen die kan oplopen tot 350 euro. Een affiche moet nu soelaas brengen.

'Niemand heeft graag hondenpoep op zijn stoep. Niemand trapt graag in poep. Niets zo vervelend als poep van je schoenen vegen', luidt het. 'Niets zo degoutant als poep aan kinderwagen- en rolstoelwielen. En toch blijven sommige baasjes hardleers! Ze blijven het normaal vinden om de drollen te laten liggen waar de hond ze heeft gedropt en blijven op stap gaan zonder hondenpoepzakjes. Met de campagne Strontvervelend proberen we daar met z’n allen wat aan te doen'.


Poepzakjes

Vind jij hondenpoep ook strontvervelend? Hang de affiche dan voor je raam, aan je gevel of buiten in de tuin. Je kan de affiche downloaden en printen (liggend, formaat A4 of A3 naar keuze) of bestellen via communicatie@hoeilaart.be, tel. 02 658 28 40. Voor buitengebruik wordt ze geplastificeerd.

Poepzakjes zijn in de handel te koop. Gevulde zakjes neem je mee naar huis of gooi je in een openbaar vuilbakje. Gooi ze niet in de riool! En laat ze ook niet naast de vuilbakjes achter.

41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page