top of page

Geluidsschermen F204 worden met kunstwerk bedachtHOEILAART/OVERIJSE/OUDERGEM - Op 500 meter schermen bracht het Leuvense kunstenaarscollectief Treepack een muurschildering aan, geïnspireerd op de geluiden en enkele plaatselijke vogels uit de omgevende natuur.

De Werkvenootschap startte immers met de aanleg van de F204, een belangrijke ontbrekende schakel in het fietsnetwerk aan de oostzijde van de Ring rond Brussel.

Tussen de Joseph Kumpsstraat (Hoeilaart) en Jezus-Eik (Overijse) wordt de eerste fase van een nieuwe vlotte fietssnelweg richting Brussel aangelegd. Aan Nieuwland en de E411 in Overijse zijn de werken volop aan de gang. Fietssnelweg F204 zal uiteindelijk vanaf de Rameistraat (Overijse) tot aan het ADEPS-sportcomplex in Oudergem lopen. De geluidsschermen die de fietsers en het drukke autoverkeer scheiden zijn er omgetoverd tot een verrassend schouwspel

De wandschildering illustreert een geluidsspoor van vier natuurlijke kleuren die over elkaar heen golven en kenners herkennen ongetwijfeld de kleine karekiet, bosuil, kauw en ijsvogel. De tekening zal de komende maanden verder lopen op 1.000 meter nog te plaatsen schermen. Volgend jaar is de anderhalve kilometer lange muurschildering afgerond.
35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page