top of page

Films in maart in CC Den Blank in OverijseOVERIJSE - In maart staan enkele niet te missen prijsbeesten op de affiche. Films die zich in Cannes erg lieten opmerken en nu zomaar in Overijse te zien zijn!


UN BEAU MATIN

Woensdag 1 maart 2023 om 20 u.

Winnaar van het Europa Cinemas Label voor beste Europese film op het filmfestival van Cannes 2022.

Alleenstaande moeder Sandra woont samen met haar achtjarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf waarmee ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft.

Een Franstalige dramafilm van Mia Hansen-Løve met Léa Seydoux in de hoofdrol
DE ACHT BERGEN

Woensdag 8 maart 2023 om 20 u.

Winnaar van de juryprijs op het Filmfestival van Cannes 2022.

Naar de roman 'Le otto montagne' van Paolo Cognetti.

‘De acht bergen’ is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

Een dramafilm van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.
GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE

Woensdag 15 maart 2023 om 20 u.

12+

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en de voldoening die ze al die jaren gemist heeft en dat in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

Een komediefilm van Sophie Hyde met Emma Thompson in de hoofdrol.


Tickets verkrijgbaar via www.denblank.be of aan het infopunt. Infopunt Vrije Tijd, Begijnhof 13, 3090 OVERIJSE. t 02 687 59 59, vrijetijd@overijse.be .

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page