top of page

Film in De Warandepoort Tervuren: van de 'Zillion' tot 'Paris,Texas'


TERVUREN CC De Warandepoort staat de komende maanden weerom garant voor een aantal steengoede films. De CinéClub kiest voor 'klassiekers' en minder bekende kwaliteitsvolle films, die vooraf gaan met een korte inleiding.
Zillion

zaterdag 25 maart 2023 om 20.30 u.

1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een onwaarschijnlijke neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert. De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich van computermarchand uit Meise tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. Hij paradeert met de mooiste vrouwen van België en smeedt een alliantie met Dennis Black Magic, de pornokoning die voor de pikante extra's zorgt. Helaas duren ook hier mooie liedjes niet lang. Frank creëert vijanden binnen en buiten z'n discotheek, verliest de controle en gaat met zijn eigen danstempel ten onder.


Regie: Robin Pront

Met: Matteo Simoni, Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers

Duur: 138 minuten Nederlands gesproken

Na de filmvoorstelling kan je in de Foyer terecht voor een heuse Zillion-Afterparty!
CinéClub: Hable con ella

dinsdag 28 maart 2023 om 20.00 u.

Hable con ella (Praat met haar) is een Spaanse film uit 2002, geregisseerd door Pedro Almodóvar. Een ingetogen, ontroerende vertelling over intense liefde en vriendschap.

De film vertelt het verhaal van twee mannen die verliefd worden op twee verschillende vrouwen, maar in dezelfde situatie komen te zitten. Benigno is verliefd op Alicia, voor wie hij zorgt wanneer ze in coma raakt. Marco valt voor Lydia, die ook in een coma terechtkomt. Deze extreme situatie resulteert in verschillende reacties bij de mannen: Benigno is blij om bij de vrouw te zijn van wie hij houdt, maar Marco is zwaar depressief omdat hij niet met Lydia kan communiceren, en dus niet weet hoe zij echt over hem denkt.


Met: Dario Grandinetti, Rosario Flores, Javier Camara en Leonor Watling

Duur: 112 minuten Spaans gesproken - Nederlandse ondertiteling
De Acht Bergen / Le otto montagne

woensdag 5 april 2023 om 20.30 u.

'De Acht Bergen' vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als Koninkrijk. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond. Een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen tegen de achtergrond van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen. En ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar.

Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Naar de roman ‘Le otto montagne’ van Paolo Cognetti. Een erg geliefde bestseller verfilmen houdt altijd een risico in, maar regisseurs Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch slaagden glorieus in hun opzet en sleepten de Juryprijs van het filmfestival van Cannes in de wacht. Van Groeningen is niet aan zijn proefstuk toe: met 'De helaasheid der dingen','The Broken Circle Breakdown' en 'Beautiful Boy' maakte hij internationaal al naam. Voor de verfilming van het gelijknamige boek van Paolo Cognetti schakelde hij zijn partner Charlotte Vandermeersch in, oorspronkelijk voor het scenario, nadien ook voor de regie. Een visueel prachtig eerbetoon aan echte vriendschap die een leven lang meegaat, tegen het indrukwekkende decor van de majestueuze Alpen.


Regie: Felix Van Groeningen en Charlotte Vermeersch

Met: Alessandro Borghi, Luca Marinelli, Filippo Timi

Duur: 147 minuten Italiaans gesproken - Nederlandse ondertiteling
Close

zaterdag 8 april 2023 om 20.30 u.

De dertienjarige Léo en Rémi zijn beste vrienden. Er komt echter een abrupt einde aan deze vriendschap waarna Léo vol onbegrip toenadering zoekt tot Sophie, de moeder van Rémi. Ze pogen te begrijpen wat er is misgegaan.

Lukas Dhonts opvolger van Girl is een sensitieve en empathische kijk op een vriendschap tussen twee jongens van dertien.

Fragiele, ontroerende cinema die goed was voor de Grand Prix in Cannes, bekroond werd als de beste internationale film door de National Board of Review en onze kandidaat is voor de Oscars. (Al weet je intussen dat die Oscar niet werd gehaald)


Regie: Lucas Dhont

Met: Eden Dambrine, Gustav De Waele

Duur: 105 minuten Taal: Nederlands, Frans
De Hazenschool (6+)

Zondag 9 april 2023 om 11.00 u.

De jonge haas Max is supertrots dat hij als eerste stadse haas is aangenomen op de Paashaas Academie. Op een geheime plaats, diep in het bos krijgt hij een speciale training. Pasen staat immers voor de deur en straks moeten Max en zijn nieuwe vrienden ervoor zorgen dat alle kinderen hun paaseieren krijgen. Wanneer het magische gouden ei ineens zwart kleurt, breekt er paniek uit in het bos. Dit betekent dat Pasen in gevaar is! Max zijn enige kans om het grote feest te redden, is samenwerken met het vossenjong Ferdinand. Maar kan een haas een vos wel echt vertrouwen?

Nederlands gesproken Duur: 76 minuten
CinéClub: The Big Lebowski

dinsdag 11 april 2023 om 20.00 u.

Jeffrey ‘The Dude’ Lebowski is met voorsprong de sympathiekste luiaard ter wereld. Samen met zijn geschifte vrienden slijt hij zijn dagen in de bowling hall waar ze drinken, joints roken en onzinnige discussies voeren. Zijn vredige bestaan wordt echter dooreen geschud wanneer twee vechtersbazen zijn huis binnenvallen.

De Amerikaanse komedie van de gebroeders Coen is vijfentwintig jaar oud, maar nog lang niet versleten. Er is humor, actie, drama, spanning en zelfs een musicalnummer in een droom van Lebowksi. Een film om relaxed achterover geleund te bekijken.


Regie: Joel en Ethan Coen

Met: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore

Duur: 117 minuten Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling
Ritueel

woensdag 3 mei 2023 om 20.30 u.

Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho's dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen...

Ritueel is een spannende politiethriller met verrassend veel historische diepgang.


Regie: Hans Herbots

Met: Marie Vinck, Geert Van Rampelberg, Willem Herbots

Duur: 120 minuten

Nederlands/Frans gesproken, Nederlandse ondertiteling
CinéClub: Paris, Texas

dinsdag 16 mei 2023 om 20.00 u.

Paris, Texas is een film van de Duitse filmregisseur Wim Wenders uit 1984. Het is waarschijnlijk zijn meest bekende en best ontvangen film. Het camerawerk is van Robby Müller. Sam Shepard schreef het scenario en Ry Cooder componeerde de filmmuziek.

De film is genoemd naar de plaats Paris in Texas, hoewel daar geen opnamen zijn gemaakt. Deze plaats staat bekend om het filmische Texaanse landschap. Paris, Texas won in 1984 een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Het thema van de filmmuziek is sterk geïnspireerd op Dark Was the Night, Cold Was the Ground (1927) van Blind Willie Johnson.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Travis lijdt aan geheugenverlies en is vier jaar zoek geweest als hij door zijn broer in huis wordt genomen. Als hij probeert de zaken weer op een rijtje te krijgen, begrijpt hij wat er is gebeurd tussen hem en zijn echtgenote Jane en zijn zoon Hunter.


Met: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell

Muziek Ry Cooder

Duur: 147 minuten

Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page