top of page

Fietsersbond Tervuren verbaasd over kritiek op fietssnelweg


·

TERVUREN - Fietsersbond Tervuren is verbaasd over de reactie tegen de snellere en veiligere fietsverbinding tussen Brussel, Tervuren en Leuven (F29) dat ook het park van Tervuren kruist.

'Op dit moment rijden er wel dagelijks enorm veel auto's, minibussen, trucks en bussen door dit park (foto). Waarom is er hier geen petitie tegen ?', aldus Gui Pleysier, voorzitter van de Fietsersbond Tervuren.

'Zoals geweten hebben ze 40 jaar geleden in Nederland beslist om meer te fietsen. Omdat door minder auto te gebruiken er ook minder kinderen stierven in het verkeer. Wanneer gaan wij in België meer aandacht hebben voor het leven, het milieu. De auto is vervuilend en veel gevaarlijker dan de fiets en zeker op korte afstanden. Meer fietsen en minder autorijden is beter voor onze gezondheid en de gezondheid van onze Aarde', zegt Pleysier..


Protest

Eerder deze week ontstond luid protest tegen de geplande fietssnelweg. Omwonenden vrezen ervoor dat de komst van horden fietsers de rust in en om het Park van Tervuren zullen verstoren. Vooral de vele pendelaars naar Brussel gaan wellicht massaal gebruik maken van deze reisweg en dat op de koop toe met snelle fietsen en aanverwante middelen. Het zou er levensgevaarlijk kunnen worden in een gebied dat bekend staat om zijn rust en sereniteit. Voorts zijn tegenstanders van het idee misnoegd omdat ze helemaal niet betrokken waren bij de plannen of geraadpleegd werden omtrent mogelijke alternatieve routes.

De aanleg van de F29 kadert in de ambitie van De Werkvennootschap om weggebruikers een waardig alternatief te bieden voor de auto en stap voor stap het aantal auto's op de ring te verminderen.

45 weergaven0 opmerkingen

Comentarii


bottom of page